Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Niet teleurgestelde Tadic blijft: ‘Ik wil voor Ajax spelen’

Vertrekt Dusan Tadic wel of niet naar AC Milan? Het antwoord is inmiddels duidelijk: de aanvoerder blijft in Amsterdam. Nadat Marc Overmars de deur al hard had dichtgegooid, heeft ook Tadic laten weten bij zijn ‘droomclub’ te blijven.

06 juli 2021 - 20:24
Tadicgeenmilan800
Tadic is trots dat hij het shirt van Ajax mag dragen. © AFC Ajax

Tadic wekte bij het ondertekenen van zijn XXL-contract tot 2026 de indruk dat hij geen intentie had om Ajax te verlaten, maar de geruchten over de interesse van AC Milan werden wel steeds hardnekkiger. Ajaxsupporters begonnen zich dan ook steeds meer zorgen te maken.

Gelukkig was daar Marc Overmars, die een einde aan alle onzekerheid maakte. Tadic is niet te koop. Kansloos. Klip en klaar. De aanvoerder is volgens hem te belangrijk om hem dit seizoen te laten gaan. “Hij is het cement tussen de stenen. Het is dus een duidelijke 'nee' van onze kant,” aldus de directeur spelerszaken.

Ajax neemt dus een duidelijk standpunt in, maar hoe denkt Tadic zelf over de interesse van de Italianen? “Milan is een geweldige club met een grote historie, maar dat is Ajax ook,” zo liet hij weten tijdens een vraaggesprek waar Ajax Life ook onderdeel van was. “Dit is mijn droomclub, dat is altijd al zo geweest. Ik wil voor Ajax spelen.”

Aanbevolen
Tadic wil alles doen voor Ajax en mag niet naar AC Milan

Het is fijn om de bevestiging ook nog eens uit de mond van Tadic te horen. Dat stelt gerust. De Serviër snapte dan ook best dat de Ajaxsupporters nerveus werden van alle geruchten. “Ik snap dat het voor de supporters moeilijk is om te lezen. Ze weten niet wat er gaat gebeuren.”

En toch was een overgang naar de Serie A ook niet helemaal onbegrijpelijk geweest. Tadic is 32 jaar en als je dan nog een stap wil maken… Of Tadic dan teleurgesteld is dat zijn transfer niet doorgaat? “Nee, je mag niet teleurgesteld zijn als je voor je droomclub speelt. Ik ben heel trots dat ik het shirt van Ajax mag dragen.”

Tadic blijft dus. In ieder geval nog een jaartje. Een jaar waarin er weer opnieuw om de prijzen gaat worden gevoetbald. “Wij zijn Ajax. Wij willen alles winnen. Dat geldt voor Nederland, maar ook voor Europa. Daar moeten we alles voor doen.”

Aanbevolen
Wat ons zoal opviel bij oefenpotje tussen Quick’20 en Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >