Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax met Berghuis, maar zonder Kudus op Oostenrijks trainingskamp

De selectie van Ajax is onderweg naar Zuid-Duitsland voor het oefentreffen met Bayern München, gevolgd door het trainingskamp in het Oostenrijkse Bramberg. 23 spelers stapten vrijdag in het vliegtuig. Onder hen ook aanwinst Steven Berghuis, terwijl Mohammed Kudus juist ontbreekt.

23 juli 2021 - 16:11
Selectiebayaja800
Klaassen is weer van de partij in Bramberg! © AFC Ajax

Erik ten Hag kan tijdens de trainingsweek in de Oostenrijkse bergen weer beschikken over een groter deel van zijn selectie. De spelers die met Oranje deelnamen aan het EK zijn allemaal weer van de partij. Maarten Stekelenburg, Jurriën Timber en Ryan Gravenberch waren alweer teruggekeerd op het trainingsveld en nu sluiten ook Davy Klaassen en Daley Blind weer aan.

Hetzelfde geldt voor Berghuis, die afgelopen week zijn handtekening zette onder een vijfjarig contract bij Ajax. Kudus ontbreekt in de lijst die Ajax heeft gepubliceerd. De Ghanese middenvelder viel in het oefenduel met RSC Anderlecht geblesseerd uit, al benadrukt de club dat een aantal spelers dat niet op de lijst staat, zich later alsnog bij de selectie voegt.

Aanbevolen
TV-tip: zo mis je niets van oefenkraker tussen Bayern München en Ajax

Wat ons verder opvalt aan de spelersgroep die afreist naar Bramberg? Dat veel jonkies ook komende week weer de kans krijgen om zich te laten zien aan de technische staf. Kian Fitz-Jim, Youri Baas en Ar’jany Martha mogen zich opmaken het trainingskamp in het Alpenland en hetzelfde geldt voor Victor Jensen en Kenneth Taylor.

Lisandro Martinez en Nicolás Tagliafico, die met Argentinië de Copa América wonnen, genieten nog van hun welverdiende vakantie. Hetzelfde geldt voor Sean Klaiber, die met Suriname werd uitgeschakeld op de Gold Cup. Edson Álvarez is met Mexico momenteel nog actief op dat toernooi, terwijl Antony met Brazilië is begonnen aan de Olympische Spelen.

Voor Ajax wacht zaterdag om 16.30 uur het oefentreffen met Bayern München. Het trainingskamp wordt een week later afgesloten met de vriendschappelijke wedstrijd tegen Red Bull Leipzig.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >