Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Quiz

Wie gingen er sinds 1988 als Ajacied mee naar een EK-voetbal?

Het EK is begonnen en dus volgen we de verrichtingen van de (ex-)Ajacieden in Oranje. Een herhaling van het kunstje in 1988 zien we niet snel gebeuren. Met deze quiz grijpen we wél terug naar dat succesjaar. De opgave deze keer: wie gingen er sinds '88 als Ajacied mee naar een EK-voetbal?

13 juni 2021 - 10:53
Davids 1200
Het EK in 1996 duurde voor Ajacied Davids veel korter dan vooraf gedacht... © Pro Shots

Zomers zonder Ajax zijn altijd een beetje mehhh, dus het is daarom fijn dat het EK wat afleiding geeft. We zien in elk geval nog een bal rollen en tijdens zo'n toernooi zien we heel wat (ex-)-Ajacieden aan het werk. Dat is altijd interessant.

Dat is immers al jaren zo. Niet alleen bij andere landen, maar natuurlijk ook bij het eigen Nederlands elftal. Daarover gaat deze quiz. Weet jij zo op te lepelen welke voetballers als Ajacied namens Oranje meededen tijdens een EK?

We geven Edgar Davids al weg met bovenstaande foto. De middenvelder raakte in onmin met bondscoach Guus Hiddink tijdens het EK1996 en werd naar huis gestuurd. Nog altijd een vervelend EK-hoofdstuk, want Davids was een topper. Gelukkig revancheerde hij zich nadien alsnog in Oranje.

Davids ging in 1996 als Ajacied naar het EK om erna transfervrij aan te sluiten bij AC Milan. Oké, Davids kun je hieronder invullen dus. Maar wie welke Ajacieden waren er sinds 1988 nog meer actief namens Oranje tijdens een EK? 

Je krijgt acht minuten om alle namen hieronder in te kloppen. Succes!

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >