Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Quiz

Twintig jaar geleden eerste duel Vak410, welke Ajacieden werden toegejuicht?

Het is je vast niet ontgaan dat Vak410 vandaag, precies twintig jaar geleden, voor het eerst van zich liet horen en zien tijdens een wedstrijd van Ajax. Precies rondom dat feitje hebben wij een quizje in elkaar gedraaid! Weet jij nog welke Ajacieden op het veld zich voor het eerst lieten toejuichen door het toen nieuwe supportersinitiatief?

26 januari 2021 - 12:50
Vak410 1200
VAK410, een vak apart! © Pro Shots

Vak410 begon in 2001, vandaag dus alweer twee decennia geleden, als initiatief in de bekerconfrontatie met Vitesse. Alles met als doel om meer sfeer te creëren in de toen nog duidelijk niet bepaald kolkende Amsterdam Arena. Eerst op noord, vanaf vak 410 en later ook vak 409. Uiteindelijk zou een verhuizing naar de andere kant volgen, richting de vakken 424 en 425.

Maar het begon dus allemaal thuis tegen Vitesse. En we kunnen niet anders zeggen dan dat het lukte. Vak410 werd een begrip met prachtige tifo-acties, waarvan er gelukkig nog veel foto’s zijn. Een vak apart!

Vitesse voor de beker was dus de eerste wedstrijd waarbij de spelers op het veld werden aangemoedigd door Vak410. Het mocht op die 26 januari 2001 niet baten, want het Amstel Cup-duel ging verloren. Ajax kwam nog op voorsprong, maar zes minuten voor tijd zorgde Matthew Amoah ervoor dat er een verlenging nodig was.

Tijdens die verlenging kon Vak410 nog acht minuten los, want invaller Gert Claessens maakte de golden goal, die toen nog bestond. 1-2, einde wedstrijd, Ajax droop af en lag uit de beker. Daartegenover stond de geboorte van Vak410 en dat was uiteindelijk alsnog dikke winst.

De quizvraag die we jou nu voorleggen: noem de trainer en de dertien spelers van Ajax die die avond in actie kwamen tegen Vitesse. Je krijgt acht minuutjes de tijd. Zet 'm op!

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >