Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Quiz

Welke Ajacieden scoorden én faalden vanaf de stip in het KNVB-bekertoernooi?

We wilden een quizje maken over benutte en gemiste penalty's door Ajacieden in de eredivisie, maar zoiets hebben we al een keer gedaan, zo bleek. Nou ja, geen paniek. Wij schakelen gewoon door en verleggen de focus op het KNVB-bekertoernooi. Die opgave is ook direct een heel stuk lastiger... Probeer maar!

25 juni 2021 - 11:18
Unuvar 1200 (1)
Tegen Spakenburg, maar dit talent was er niet minder blij om! © Pro Shots

In de geschiedenis van de eredivisie is Dusan Tadic tot dusver het meest succesvol voor Ajax vanaf de stip. Hij nam inmiddels liefst 22 strafschoppen, waarvan hij er 21 tegen het net schoot. Maar hoe zit dat in het vaderlandse bekertoernooi?

Precies daarover gaat deze quiz. Een lastige bovendien, want plots komt iemand als Luis Suarez niet in het lijstje voor. Marco van Basten? Evenmin! Nee, in de beker waren het veelal andere Ajacieden die raak mikten. Of misten, want we zoeken eveneens de drie spelers die een penalty onbenut lieten.

Eén oplossing geven we al weg via bovenstaande foto. Een gloriemoment voor een jonge Ajacied, thuis tegen Spakenburg (7-0). In de 86e minuut mocht een kleine creatieveling aanleggen. De bal ging binnen en dus prijkt ook zijn naam op het lijstje hieronder. Maar dus wel eerste effe invullen. Succes!

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >