Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Quiz

Welke 27 Ajacieden scoorden vier keer of vaker via penalty in de eredivisie?

Dusan Tadic benutte zondag tegen FC Utrecht (0-3) zijn dertigste strafschop in de eredivisie. Van die dertig schoot hij er achttien raak namens Ajax. Slechts één speler gaat hem voor als het gaat om raak geschoten pingels namens Ajax in de eredivisie. Wie? Daarvoor kijken we jou aan met deze heuse penaltyquiz!

10 november 2020 - 08:57
Penalties 1200
Tadic staat tweede op de Ajaxlijst, maar wie gaat hem voor? © Pro Shots

Als Tadic zich met de bal meldt bij de penaltystip, dan kun je er vrij zeker van zijn dat het een treffer oplevert. Dat is fijn, dat is lekker, dat is mooi. Er wordt wel eens wat schamper gedaan dat Tadic zo hoog op de topscorerslijstjes staat, omdat hij zo veel treffers vanaf elf meter maakt. Mag allemaal, vinden wij niet erg. Blijf maar gewoon raak mikken, Dusan!

Nog drie rake pingels en dan is hij de Ajacied die het vaakst scoorde vanaf elf meter. In de eredivisie wel te verstaan. Weet jij wie de huidige nummer één is? Het leek ons geinig om hier een quizje van in elkaar te flansen. De vraag is simpel: welke 27 Ajacieden scoorden vier keer of vaker via penalty in de eredivisie?

Je krijgt precies tien minuten om dat vraagstuk op te lossen. Klop de namen op de lijst hieronder in. Onze inschatting is dat er maar weinig supporters zijn die deze quiz tot een goed einde brengen, want er staan wat obscure namen tussen. Namen waar je echt niet zo één, twee, drie opkomt...

Laat je ons via socials weten hoe jij het er vanaf hebt gebracht? Vinden we leuk! Meer quizzen spelen? Check hier ons hele archief!

Als de quiz niet gelijk goed wordt weergegeven, vernieuw dan je pagina even!

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >