Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Unieke beelden na AEK-uit in 1994: ‘Ik ben Patrick en geen Ronaldo’

Het is 28 september 1994 als een piepjonge Patrick Kluivert de bal snoeihard in het dak van het doel rost. Door dat droge schot wint Ajax in Athene met 1-2 van AEK. Het interview na afloop met de matchwinner is vermakelijk en is dus aan de beurt in onze reeks unieke beelden.

07 juni 2021 - 10:20

Het is de eerste Europese treffer van Kluivert. Het is er eentje die je onthoudt, als je het hebt meegemaakt. Na prachtig voorbereidend werk van Jari Litmanen ontvangt Kluivert de bal. Hij veinst met rechts te schieten, laat de bal naar zijn linkervoet doorrollen en haalt vernietigend uit.

De heldenrol van Kluivert is genoeg reden voor de NOS om de jongeling voor de camera te trekken. En precies dat zien we in bovenstaande beelden gebeuren, terwijl we ook de treffer vanuit een mooie hoek terugzien. Het onvervalste Amsterdamse accent van Kluivert is heerlijk.

De verslaggever vraagt zich af of het makkelijk is wat de spits doet. Het lijkt in elk geval makkelijk. Hij laat het er makkelijk uitzien, zogezegd. De jonge spits: “Ja, ik doe gewoon m’n werk hè, ik kan niet zeggen of het makkelijk is of niet. Ik ben een liefhebber, maar het is ook gewoon mijn werk.”

Natuurlijk kent iedereen het verhaal dat ene Ronaldo op het lijstje stond in Amsterdam. De Braziliaan koos voor PSV, dus krijgt ‘Patje’ volop kansen van Louis van Gaal. Ook hierover moet de aanvaller vragen pareren. Want is hij niet net zo’n vedette als de PSV-spits?

Kluivert met die heerlijke tongval: “Ja, dat zeggen de mensen, maar ik blijf gewoon normaal doen. Ik ben Patrick en geen Ronaldo. Het gaat fantastisch, maar ik ga niet zeggen van m’n eigen dat ik het niveau van Ronaldo heb.”

Nou ja, kijk en luister zelf maar effe. Is gewoon leuk om terug te zien en horen.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >