Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Video

Unieke beelden: Musampa maakt eindelijk eerste Ajaxtreffer in Arena

We zitten in een periode van het jaar waarin het steeds lastiger wordt om terug te grijpen op 'vandaag zoveel jaar geleden'. Er wordt normaal helemaal niet gevoetbald in deze tijd, maar gelukkig gaan de verjaardagen maar door. Zo komen we uit bij een uniek moment van Kiki Musampa!

20 juli 2020 - 14:25

Musampa viert vandaag zijn 43e verjaardag en dat is een mooi moment om nog eens stil te staan bij wat hij voor Ajax heeft betekend. De middenvelder was een talent dat op de deur klopte van het gouden Ajax onder Louis van Gaal, vooral in 1995/1996 kende hij enkele glorieuze optredens.

Was het immers niet Musampa die, als verdediger nota bene, in de basis stond tijdens die allerbeste wedstrijd tegen Real Madrid (0-2) en was het niet Kizito die een heldenrol vertolkte bij de laatste acht tegen Borussia Dortmund? Oh, jazeker!

Maar we kennen hem nog ergens van. Musampa vinden we ook terug in de annalen als de eerste doelpuntenmaker namens Ajax in de Amsterdam Arena. Dat eerste doelpunt was trouwens een zware bevalling. Een zeer zware bevalling zelfs...

Pas bij de derde wedstrijd van Ajax in het nieuwe onderkomen was het raak. Eerst werd de openingswedstrijd met 0-3 verloren van AC Milan, daarna ging Ajax eveneens met 0-3 onderuit tegen PSV in de strijd om de allereerste Johan Cruijffschaal en vervolgens stond Ajax - NAC op het programma.

Check voor de beelden de laatste minuut van de bijgevoegde video. We schrijven 21 augustus 1996 en het was al donker buiten. Ajax - NAC naderde dan ook zijn einde. Maar toen was daar de 81ste minuut, de loopactie van invaller Musampa en de steekpass van maatje Nordin Wooter.

Eindelijk was de ban gebroken! En dat wilden we met z'n allen weten ook, zo blijkt wel als je de beelden nu terugziet. Zelden werd een moeizame 1-0-overwinning op NAC met zoveel vreugde begroet. Het zegt misschien nog altijd veel over de moeizame eerste stappen in het nieuwe stadion.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >