Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Video

Unieke beelden: Gerri Eickhof voor een megalomane, vliegende schotel

Goed is goed en slecht is slecht. Dat geldt overal, maar al helemaal bij Ajax. Bij Ajax is 'niet best' in feite al slecht. En als het slecht gaat, is het gelijk crisis. Laat staan wat er gebeurt als het jaar in, jaar uit foute boel is. Dan kun je wel eens uit je slof schieten, vraag maar aan Gerri Eickhof.

06 mei 2020 - 11:14

De verslaggever van de NOS werd precies elf jaar geleden op pad gestuurd om het opstappen van Marco van Basten te duiden. Van Basten vond zichzelf, toen de landstitel definitief uit zicht was geraakt, niet langer meer de juiste trainer voor Ajax.

Het was de tijd waarin Van Basten werd uitgemaakt voor 'pannenkoek'. Die derde ster, daar doe je het voor! Maar we moesten wachten. Lang wachten. Soms dacht je zelfs: die derde ster komt er nooit meer. Precies zo voelde Gerri zich toen het nieuws doorkwam over het vertrek van Van Basten.

Het had overigens weinig gescheeld of Gerri stond die dag helemaal niet bij de Amsterdam Arena. Nee, Gerri was ziek. Maar de plicht riep. En Gerri is een Ajacied. Bestaat er een betere manier om je boosheid weg te spoelen dan met een bijdrage voor het journaal? Nee, natuurlijk niet.

Dus slikte Gerri wat paracetamol en ging hij op pad. Gerri schoot tijdens de repetitie al aardig uit zijn slof, zo lazen we later in dit artikel. En eenmaal live, kort na 20.00 uur, deed hij het nog eens dunnetjes over. “Dit is de ultieme crisis, een deconfiture, een onttakeling...”

Zo ging het maar door. Alle frustraties kwamen eruit. Het waren zware tijden. “De afgelopen, zeg maar, ruim tien jaar, sinds de verhuizing van De Meer naar deze megalomane vliegende schotel, waar nog geen gras wil groeien, is het almaar minder gegaan. Wat wil je ook in zo'n tent die zo is bedacht dat het gras er letterlijk niet groeit?”

En nee, ook dat was nog niet alles. “Wie weet! Wie weet volgend jaar. Je weet het maar nooit hè. De bal is rond, zullen we maar zeggen,” vervolgde Gerri, die na een verhandeling over een nieuwe trainer voorspelde dat die ergens halverwege A en Z uit het alfabet zou komen. Dat klopte! Het werd Martin Jol.

“Ga troost zoeken, Gerri,” luidde de onderkoelde afsluiter van nieuwslezer Philip Freriks in de studio. Dat troost zoeken is waarschijnlijk goed gelukt, want Gerri verwoordde het gevoel van de gemiddelde Ajacied zo goed dat hij in Amsterdam maandenlang werd getrakteerd op gratis bier.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >