Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Unieke beelden: de bouw van de Amsterdam Arena, 25 jaar geleden

Nog even en het is 14 augustus 2021. Waarom dat een speciale dag is? Nou ja, dan is het precies 25 jaar geleden dat Koningin Beatrix de toen nog Amsterdam Arena opende, door een groot doek in het stadion te laten vallen. In onze zoektocht naar unieke beelden nemen we je mee terug naar de bouw van ‘ons stadion’.

08 juni 2021 - 11:03

Het zijn fraaie beelden hoor, hierboven. Negeer de voice-over maar zo veel mogelijk, als hij kwaakt over ‘multifunctioneel’, ‘theater’, ‘zakendoen en ontspanning’. Daarentegen is het des te toffer om terug te zien hoe de betonreus vanaf de grond verrees tot het Ajaxstadion dat we nu kennen.

Nou ja, daar ging natuurlijk wel de nodige tijd overheen, ook na de opening. We voelden ons immers niet direct thuis in de Arena. Daar waren de laatste jaren wel de nodige aanpassingen en succeservaringen voor noodzakelijk. Het was lang wennen, héél erg wennen. Maar inmiddels zijn we trots op het stadion waarin we spelen.

De video hierboven is de moeite van het kijken zeer waard. Het is interessant om te zien hoe de Arena precies vorm kreeg, waarom bepaalde keuzes werden gemaakt en hoe de dakconstructie precies in elkaar zit.

Misschien maakte je de bouw mee en was je gewend aan De Meer en het Olympisch. Of wellicht stroomde je gezien je leeftijd pas in, nadat Ajax al was verhuisd. Tot welke groep je ook behoort, de bouw van de Arena is een stukje onvervalste Ajaxhistorie. Door bovenstaand filmpje stap je in een tijdmachine, om in één klap 25 jaar terug in de tijd te reizen. Veel plezier!

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >