Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Terug in de tijd: kennismaken met 'filmster' Pantelic in Amsterdam

Marco Pantelic. Zijn komst deed flink wat wenkbrauwen fronsen in seizoen 2009/2010. Het bleek echter een voltreffer, naast de miskleunen Thimothée Atouba, Kerlon en Jeroen Verhoeven. Pantelic werd een publiekslieveling en we moeten nog altijd glimlachen om dat eerste interview.

01 juni 2021 - 11:16

We struinen in deze Ajaxloze tijden maar weer de YouTube-krochten af en stuiten dan op heerlijke filmpjes.

Weten jullie het nog? Een grote zonnebril, lange zwarte plakkerige manen, een lichtblauw pak, overhemd open geknoopt en een kekke ketting. Met Martin Jol als trainer haalde Ajax in het slot van de transferwindow een nieuwe spits. De Serviër had een grillig verleden bij onder andere Hertha BSC, Rode Ster Belgrado en Celta de Vigo.

En nu stond hij zomaar ineens bij de slagboom van de Arena met een draaiende camera op hem gericht. Hij zag eruit als een filmster. Een pornoacteur. Maffiabaas. Nou ja, dat zijn de termen die we destijds lazen en hoorden. Wat had Ajax in godsnaam in huis gehaald? Nog zonder een minuut gespeeld te hebben, was Pantelic al een spraakmakend baasje.

Maar na een ietwat onwennig begin liet de spits zien wat hij in zijn mars had. Bovendien was de connectie met Luis Suarez op het veld ook dikke prima. Optimistisch was hij ook. Altijd. Hoe slecht een pass ook was, altijd ging de duim omhoog. Beetje klappen erbij. De intentie was immers goed. Of zo.

Pantelic vond ook vooral veel het net in Amsterdam. In dat ene jaar. Liefst 21 treffers maakte hij. En dat had niemand verwacht, kijkende naar dat eerste legendarische interview naast de toen nog Amsterdam Arena. Een mooie quote: “I hope then that the team and the fans most of all and me also we have many many fun and many wins together!”

Schitterend. Je wacht bijna tot hij “pak schaal” zegt, maar dat kwam vele jaren later pas uit de mond van zijn landgenoot Dusan Tadic.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >