Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Video

Unieke beelden: een gezellig gesprekje tussen Joep Schreuder en Zlatan

We hebben weer wat unieks opgespoord! En daarvoor gaan we terug naar de zomer van 2004. Het broeide toen in de Amsterdam Arena. En flink ook. Er wordt getrokken aan Zlatan Ibrahimovic, hij deelt uit en de Zweed flirt maar al te graag met Juventus. Alle reden dus voor een interviewtje, zo vindt verslaggever Joep Schreuder.

04 mei 2020 - 15:57

Schreuder schuift de microfoon onder de neus van Zlatan na de befaamde wedstrijd tegen NAC. Die werd met 6-2 gewonnen, maar soms beklijven sentimenten meer dan een feitje als de uitslag. Dit potje is daar een prima voorbeeld van. Het is de dag waarop Zlatan scoort na een fenomenale solo.

Maar er speelt meer. Juventus heeft belangstelling voor Zlatan, die stennis besluit te schoppen om een transfer te bewerkstelligen. Die stennis schopt Zlatan ook letterlijk, door enkele dagen voor NAC-thuis tijdens een oefeninterland 'toevallig' precies verkeerd op de enkel van Rafael van der Vaart te gaan staan.

Van der Vaart slaat NAC-thuis daardoor geblesseerd over, al weet hij wel camera's op zich gericht na de tovenarij van Zlatan. Of hij wel of niet juicht na die prachtgoal blijft voor altijd voer voor discussie. Wat wel zeker is: Zlatan wordt aan het begin van de wedstrijd nog uitgefloten om vervolgens verafgood te worden.

Overigens was dit niet Zlatans laatste wedstrijd in het shirt van Ajax. Nee, zoiets is misschien in je hoofd gekropen en dat kunnen we ons goed voorstellen, maar een weekje later is Zlatan ook 'gewoon' van de partij tegen FC Utrecht. Van der Vaart is er dan trouwens nog niet bij...

Bijzondere tijden dus! En bij bijzondere tijden horen unieke beelden. Die beelden zijn gedraaid zonder dat er een bal rolt of ook maar in de buurt is. Schreuder interviewt de 'Son of God' in een verlaten stadion en Zlatan maakt zijn reputatie meer dan waar. Hij gedraagt zich als een hork.

Goede voetballers mogen soms een hork zijn, maar Zlatan bepaalt dat zelf. Want hij is Zlatan, aldus Zlatan. En dus geeft Zlatan klote-antwoorden, wil hij niets kwijt over zijn toekomst en ga zo maar door. Hartstikke leuk om terug te zien, al was het toentertijd allemaal behoorlijk frustrerend.

Je voelt het fout gaan. En het gaat ook fout, want Zlatan verkast echt vlak voor het sluiten van de transfermarkt inderdaad naar Juventus, om zijn oude club in de Champions League binnen enkele weken flink pijn te doen. En Ajax? Dat blijft achter zonder Zlatan, maar ook een tijdlang zonder spits.

Weet je nog waarom? Arouna Koné komt vanwege een hartprobleem niet door de medische keuring en Ajax durft de investering van 10 miljoen euro niet aan.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >