Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Spoeling spitspositie nog dunner door aanstaand vertrek Traoré

Het heeft er alle schijn van dat er naast Brian Brobbey nog een jonge spits bij Ajax gaat vertrekken. Lassina Traoré kan bij Shakhtar Donetsk een meerjarig contract tekenen. De club uit Oekraïne zou een slordige tien miljoen euro overhebben voor de Burkinese aanvaller.

09 juni 2021 - 10:08
Traoretransfer800
We zijn benieuwd of Ajax nog een opvolger voor Traoré haalt. © Pro Shots

Het was best opvallend om te zien hoe Traoré het afgelopen seizoen van eerste spits naar vierde keus ging. Na het aantrekken van Sébastien Haller en de opkomst van Brobbey zagen we Traoré – mede door een blessure – nog maar nauwelijks terug binnen de lijnen. 

Met het vertrek van Klaas Jan Huntelaar en Brobbey lijkt de kans op speelminuten voor Traoré weer wat groter geworden, maar de aanvaller kiest er waarschijnlijk toch voor om zijn heil ergens anders te zoeken. Bij Shakhtar Donetsk om precies te zijn, zo lezen we in De Telegraaf.

Normaal gesproken zijn we niet zo van de geruchten, maar de transfer van Traoré begint behoorlijk concrete vormen aan te nemen. Zo hebben zijn zaakwaarnemers al bevestigd dat er gesprekken met Shakhtar zijn gevoerd. “We zijn nu druk bezig om al het papierwerk in orde te maken. Maar de plannen die de club met Lassina heeft, zijn zeer positief.”

Over een transfersom willen de zaakwaarnemers nog niks kwijt, maar als we de wakkere krant moeten geloven, gaat het om een slordige tien miljoen euro. Het blijft opvallend om te zien welke prijskaartjes er tegenwoordig aan de spelers van Ajax hangen.

Ook als het bedrag lager uitvalt, wordt Traoré hoogstwaarschijnlijk de duurste speler ooit die van Ajax Cape Town de stap naar Amsterdam maakte.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >