Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Brobbey bevestigt dat terugkoopplan Ajax zeker geen onzin was

Vlak nadat Brian Brobbey een contract bij RB Leipzig tekende, zag hij de technisch directeur en de trainer van zijn nieuwe club vertrekken. Ajax besloot daarom actie te ondernemen en Brobbey bevestigt nu het verhaal dat de Amsterdammers hem best direct terug willen kopen.

09 juni 2021 - 09:47
Brobbey 1200
Heel even was er paniek bij Brobbey, maar de nieuwe Leipzig-coach stelde hem gerust. © Pro Shots

Dit alles leren we uit de gesprekken tussen de aanvaller en Andy van der Meijde in diens online-programma Bij Andy in de auto. Brobbey verhaalt openhartig over de hele kwestie van de afgelopen maanden en geeft vrijwel op alle vragen van zijn chauffeur antwoord. Zo ook over het Ajaxplan om hem terug te kopen.

“Ik lees het ook overal,” stelt Brobbey, onderuitgezakt met een glimlach. “Het is geen bullshit. Of ik het zelf ook zou willen? Ik wil gewoon spelen, laten we het zo zeggen. Leipzig wil alleen een groot bedrag hebben. Ajax heeft zeker geld, maar dat moeten we aan Marc Overmars overlaten.”

Het verhaal over wel of niet genoeg geld is allemaal leuk en aardig, maar Leipzig ziet niks in de Ajaxplannen. Jesse Marsch, de nieuwe hoofdtrainer van de Duitsers hing overigens ook al bij Brobbey aan de lijn om hem gerust te stellen en dat hij zich geen zorgen hoefde te maken over de nieuwe situatie.

Brobbey: “Ik appte na het nieuws van het vertrek van de trainer en de technisch directeur meteen mijn zaakwaarnemer. Dat hij de situatie voor mij moest checken. Hij zei: we kunnen een paar dingen regelen. Gewoon om weer terug te gaan naar Ajax. Maar de nieuwe trainer belde me vaak en zei: ik heb een plan met je. Ik heb spitsen goed gemaakt, Erling Haaland ook.”

Brobbey vertelt eveneens dat het aantrekken van Sébastien Haller meespeelde in zijn keuze om Ajax de rug toe te keren. “Ik koos niet op emotie. Ik had al langer het gevoel dat Ajax een spits zou halen. Ik wist het al. Ze hadden alleen aan mij beloofd dat er geen nieuwe spits zou komen. Ik moest me bij Ajax ook altijd meer bewijzen dan anderen. Echt altijd, ik weet niet waarom.”

Wij bevonden ons kennelijk in een andere dimensie en zagen Brobbey volop kansen krijgen van Erik ten Hag. Zelfs toen al bekend was dat hij zou vertrekken, bleef Ten Hag hem ophemelen en speeltijd gunnen. Ajax is vol voor Brobbey gegaan en deed alles om hem te behouden. Dus de lezing dat hij zich meer zou moeten bewijzen dan anderen… Het is allemaal een beetje gek.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >