Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Start competitie met beperkt publiek, daarna hoop op volle stadions

Nu het conceptschema voor 2021/2022 bekend is, is er ook iets meer duidelijk over de aanwezigheid van supporters. De competitie gaat in ieder geval van start met beperkt publiek. Als de coronacijfers de goede kant op blijven gaan, wordt er toegewerkt naar volle stadions.

09 juni 2021 - 09:17
Publieknec800
Ajax mag tegen NEC weer supporters verwelkomen. © De Brouwer

Er wordt steeds meer versoepeld en daar zijn we blij mee. De volgende stap van het kabinet is om per 1 juli weer publiek toe te staan bij grote evenementen, mits de positieve ontwikkelingen van de pandemie doorzetten uiteraard. Daarnaast moet er bij de deur een volledig vaccinatiebewijs of een negatieve coronatest worden laten zien. Om hoeveel publiek het precies gaat, is nog niet duidelijk.

Ajax mag bij de eredivisie-opener tegen NEC dus weer supporters verwelkomen in de Johan Cruijff Arena. Nog niet onder normale omstandigheden, maar als blijkt dat het coronavirus steeds verder wordt teruggedrongen, wordt zo snel mogelijk toegewerkt naar een optimale bezettingsgraad. Bij voorkeur zonder coronatesten. 

Supporterscollectief Nederland is kritisch op de verplichting van een vaccinatie of test, zeker als in augustus de meeste mensen minimaal een keer zijn gevaccineerd en de druk op de zorg nagenoeg is verdwenen. Stadionbezoek moet zo laagdrempelig mogelijk zijn. Clubs moeten zo snel mogelijk op een laagdrempelige manier al hun supporters kunnen ontvangen. 

Dan hebben we ook nog nieuws over de specifieke speeltijden van zaterdag 16.30 uur en zondag 20.00 uur. Deze pilots worden namelijk verlengd. Wedstrijden op zondagavond vinden alleen plaats als Ajax, AZ, Feyenoord en PSV allen op zondag staan ingedeeld of wanneer een Europese deelnemer hiervoor een verzoek indient. Daarnaast spelen alle eredivisieclubs één thuiswedstrijd op zaterdagmiddag.

Het Supporterscollectief Nederland heeft zich altijd verzet tegen deze tijden. Het duel om 16.30 uur gaat nu namelijk ten koste van het tweede duel op de populaire zaterdagavond om 20.00 uur. Daarnaast is er de vrees dat het zondagavondduel steeds vaker gaat worden gebruikt, zeker nu ESPN heeft besloten om naast de traditionele top drie ook AZ niet gelijktijdig uit te zenden. Verder leidt de nieuwe opzet van Europese toernooien mogelijk tot meer duels op zondagavond.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >