Met meer dan 125.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Shakhtar kan maar moeilijk geloven dat het Traoré heeft binnengehaald

Lassina Traoré is vertrokken bij Ajax. De Burkinese spits zet zijn carrière voort bij Shakhtar Donetsk. Zelf is Traoré in zijn nopjes met de transfer naar Oekraïne, terwijl de directeur van de club eigenlijk nog niet kan geloven dat de aanvaller Ajax wilde inruilen voor Shakhtar.

19 juni 2021 - 12:06
Traoresh800
Traoré zal altijd verbonden blijven aan die historische 0-13 in Venlo. © AFC Ajax

Het huwelijk tussen Ajax en Traoré is niet geworden waar beiden partijen op hadden gehoopt. De Burkinees ging dit seizoen van eerste naar vierde spits en wist zich mede door een blessure maar moeilijk terug te knokken. Een nieuwe stap was daarom de beste uitkomst.

Die nieuwe stap brengt Traoré bij Shakhtar Donetsk, dat zo’n slordige tien miljoen euro voor hem neerlegt. We kennen de club uit Oekraïne vooral door hun deelnames aan de Champions League, waarin ze het afgelopen seizoen Real Madrid twee keer wisten te verslaan. Traoré stelt dan ook dat Shakhtar een grote club is.

“Als je bij Shakhtar voetbalt, dan ben je goed genoeg,” aldus de kersverse aankoop op het digitale huis van de Oekraïners. “Om eerlijk te zijn is dit mijn eerste keer in Kiev, maar het is een mooie stad. Ik ben klaar om mezelf te bewijzen en het team te helpen.”

Aanbevolen
Rensch dankt teamgenoten voor pijlsnelle ontwikkeling in Ajax 1

Ook Sergei Palkin komt aan het woord. De directeur van Shakhtar heeft niets anders dan lovende woorden over voor zijn spits. Sterker nog, Palkin kan maar moeilijk geloven dat ze Traoré hebben binnengehengeld. “We beschouwen Traoré als een van de meest veelbelovende aanvallers in Europa.”

“Eerlijk gezegd was het tot voor kort moeilijk te geloven dat we hem konden halen. In de meeste gevallen verlaten mensen Ajax niet zo gemakkelijk,” vervolgt Palkin. “Het waren lange onderhandelingen en hij had liever een andere club, maar we zijn eruit gekomen en vandaag is Lassina bij ons.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2022/2023

Sluit je aan bij onze ruim 125.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >