Met meer dan 125.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Rensch dankt teamgenoten voor pijlsnelle ontwikkeling in Ajax 1

Devyne Rensch heeft zijn contract bij Ajax met twee jaar verlengd. De verdediger zette vrijdag een krabbel onder een nieuwe verbintenis, waardoor hij nu tot de zomer van 2025 vastligt in Amsterdam.

19 juni 2021 - 10:50
Renschverlengen800
Rensch tekende alweer zijn derde contract in drie jaar tijd. © AFC Ajax

Het zijn bijzondere jaren voor Rensch, waarin hij de ene mijlpaal na de andere bereikt. De verdediger werd uitgeroepen tot grootste talent van De Toekomst, maakte als redelijk onbekende zijn debuut in Ajax 1, wist vervolgens een basisplaats af te dwingen en tekende vrijdagmiddag zijn derde contract in drie jaar.

Het begint een beetje op De Goed Nieuws Show te lijken, met telkens weer een nieuwe aflevering. Wanneer die show stopt? “Wat mij betreft mijn hele leven niet,” antwoordt de verdediger lachend. “Ik ben supertrots dat ik mag verlengen en ik kan niet wachten om het samen met iedereen op het veld te vieren.”

De verlenging van Rensch is best opvallend te noemen, zeker in de wetenschap dat hij de afgelopen twee seizoenen ook al een krabbel onder een nieuw contract zette. “Marc Overmars heeft aangegeven hoe snel ik mij heb ontwikkeld en dat Ajax trots is op hoe ik heb gepresteerd. Ze wilden mij daarom belonen.”

Aanbevolen
Kotarski: ‘Ik kan geen enkel lelijk woord over mijn tijd bij Ajax zeggen’

Het blijft ons soms verbazen hoe makkelijk jong talent meedraait in het eerste. Rensch – maar ook Jurriën Timber – voetballen alsof ze dat al jaren in Ajax 1 doen. Dat zegt iets over het niveau van de talenten, maar volgens Rensch ook iets over zijn teamgenoten. “Ze laten ons goed voelen in het team en geven ons vertrouwen.”

Ondanks dat Rensch een vaste waarde is geworden in het eerste, denkt hij niet dat zijn status is veranderd. De verdediger blijft nog altijd een van de jongere spelers, dus daar horen de vervelende klusjes ook bij. “Ik draag de bidons met liefde,” zo sluit Rensch met een knipoog af.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2022/2023

Sluit je aan bij onze ruim 125.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >