Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Kotarski: ‘Ik kan geen enkel lelijk woord over mijn tijd bij Ajax zeggen’

Dominik Kotarski is op huurbasis naar het Kroatische HNK Gorica vertrokken, waar hij tot de zomer van 2022 blijft. De 21-jarige keeper is realistisch en stelt in Amsterdam superveel te hebben geleerd, maar weet ook dat hij bij Ajax vooralsnog niet verder komt.

17 juni 2021 - 11:56
Kotarski 1200 Gorica
Kotarski was er vaak bij, maar tot minuten in het eerste kwam het niet. © AFC Ajax

Het was onder de lat bij Jong Ajax voor Kotarski vaak stuivertje wisselen met Kjell Scherpen. Dat is al verre van ideaal, maar het was nu eenmaal de situatie. Kotarski hoopte daarom vorig seizoen al te worden verhuurd, maar dat kwam niet van de grond. Inmiddels heeft Ajax het talent Jay Gorter aangetrokken, evenals de ervaren Remko Pasveer.

Scherpen is er nog en Maarten Stekelenburg ook. Andre Onana is even een geval apart. Hoe dan ook, Kotarski maakte de rekensom en wist: de toekomst bij Ajax ziet er niet direct rooskleurig uit. En als 21-jarige doelman wil je wekelijks spelen. Op de clubsite van HNK Gorica is dat ook precies wat de jonge Kroaat als reden opgeeft, al is hij dankbaar voor zijn leerzame jaren op De Toekomst.

Aanbevolen
Scherpen wil trainers overtuigen dat ze hem met gerust hart kunnen opstellen

“Ik kan geen enkel lelijk woord zeggen over de tijd die ik bij Ajax doorbracht. Het is een hele grote club en ik kan zeggen dat ik de afgelopen vier jaar ontzettend veel bij Ajax heb geleerd. Ik miste echter de wedstrijden op het hoogste niveau. Daarom kozen we voor Gorica. We denken dat dit een goede oplossing is voor mij en de clubs. Ik kijk met optimisme uit naar de wedstrijden die ik hier ga spelen.”

“Ik wil gewoon zo veel mogelijk wedstrijden spelen,” vervolgt Kotarski, die in Kroatië rugnummer 24 kreeg toebedeeld. “Ik wil de club helpen en vechten voor het behalen van Europees voetbal. Ik ben heel blij om hier te zijn. Gorica is een zeer ambitieuze club met mooie plannen voor de toekomst.”

Of we Kotarski nog terug gaan zien in Amsterdam? De tijd zal het leren, maar het zou ons eerlijk gezegd verbazen. Hij kwam in 2017 over van Dinamo Zagreb en maakte op 30 maart 2018 zijn debuut in het betaald voetbal, maar onder de lat bij het eerste stond hij nooit. Kotarski heeft in Amsterdam nog een contract tot 30 juni 2023.

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >