Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Video

Heerlijke beelden: B-team Ajax verpulvert Feyenoord in aanloop naar CL-finale

In onze speurtocht naar mooie, fijne en unieke beelden van weleer waren we er eentje glad vergeten. Die ene klassieker uit 1994/1995, waarbij een halve B-ploeg van Ajax de vloer aanveegde met Feyenoord in De Kuip. En dat zes daagjes voor de Champions League finale tegen AC Milan, met Louis van Gaal al in Italië om de opponent te analyseren.

10 juni 2021 - 08:52

Daarom zat Gerard van der Lem op die achtiende mei in 1995 op de Ajaxbank. Natuurlijk best bijzonder dat Van Gaal de klassieker liet schieten. Maar goed, Ajax was al lang en breed kampioen en de Champions League-finale was van het allergrootste belang. Toch zou zulks nu flink stof doen opwaaien.

Hoe dan ook, richting die finale in Wenen kregen verschillende spelers rust tegen Feyenoord. Edwin van der Sar, Frank Rijkaard, Jari Litmanen, Finidi George en Ronald de Boer speelden het duel niet. Op doel zagen we de goed keepende Fred Grim in een kleurrijk tenue.

Ook Martijn Reuser, Nwankwo Kanu en Nordin Wooter kregen hun kans. Net als de invallers John van der Brom en doelpuntenmaker Peter van Vossen. De Ajacieden traden al aan in het groene uitshirt voor het seizoen eropvolgend. Daarom zien we Clarence Seedorf in het groen, als we het wel hebben voor de eerste en tevens laatste keer.

Feyenoord dacht nog wel op voorsprong te komen, maar die treffer werd geannuleerd. Daarna gingen de Ajacieden los en lieten geen spaan heel van de Rotterdamse gastheer. Een puike 0-5-vernedering, om vervolgens met een heerlijk gevoel af te reizen naar Wenen. Een heerlijk gevoel krijg je ook van bovenstaande beelden, dus druk vooral snel op 'play'.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >