Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax zoekt gastgezinnen voor opvang nieuwe spelers

Spelers van Ajax komen tegenwoordig uit allerlei verschillende landen en regio’s. Om deze jonge Ajacieden goed te ondersteunen, is een liefdevol en stabiel thuisfront nodig. De club is daarom op zoek naar gastgezinnen.

05 juni 2021 - 11:58
Gastgezin800
Neem jij de zorg voor de talenten van De Toekomst op je? © Pro Shots

Als gastgezin zorg je voor kinderen en jongvolwassenen die bij Ajax in de jeugdopleiding spelen. De leeftijd van de Ajacieden kan variëren van ongeveer 15 tot 20 jaar. Daarnaast gaat het niet alleen om spelers, maar ook om speelsters. 

De kinderen die in een gastgezin terecht komen, zijn vaak pas net in Nederland of wonen ver weg van Ajax. Om deze talenten te helpen bij hun acclimatisering en integratie in hun nieuwe omgeving, is een stabiel thuisfront nodig. Een liefdevol gezin dus waarin ze worden ondersteund. 

Als gastgezin probeer je de jonge Ajacieden te laten wennen aan de Nederlandse cultuur door hem of haar bijvoorbeeld op een leuke manier de Hollandse normen en waarden te laten zien of simpele Nederlandse zinnetjes aan te leren. Uiteraard horen daar ook opvoedende taken bij, zoals wassen, schoonmaken, reizen met het OV en plannen.

Ajax heeft een voorkeur voor gastgezinnen die twee talenten in huis kunnen nemen. Verder zijn de gezinnen bij voorkeur gelokaliseerd in Amsterdam of in de omgeving. Denk dan bijvoorbeeld aan Amstelveen, Abcoude, Ouderkerk aan de Amstel, Diemen of IJburg. Verder gaat de voorkeur van Ajax uit naar een gezinssamenstelling met twee ouders en eventueel kind(eren).

Vanwege de diversiteit in de culturele achtergrond van de spelers, is de club op zoek naar gastgezinnen met allerlei culturele achtergronden: Nederlands, Marokkaans, Turks, Antilliaans en Surinaams. Voorwaarde is wel dat in het gezin Nederlands wordt gesproken en dat men ook wat Engels kan spreken.

Verder vraagt Ajax om een gastgezin met:

  • Een gezonde affiniteit met Ajax;
  • Een goede verbinding met het openbaar vervoer, waarbij de maximale reistijd van deur tot deur +/- 45 minuten is;
  • Een eigen kamer voor de speler, met studiemogelijkheden tot hun beschikking;
  • Toegang tot internet;
  • Tijd, ruimte en begrip voor kinderen met een talent.

Gezinnen die interesse hebben of meer informatie willen, kunnen een mailtje sturen naar gastgezin@ajax.nl.

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >