Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ten Hag wil meer: ‘Maar moeten niet doorslaan met verwachtingen’

Dat Ajax dit seizoen overtuigend kampioen is geworden, moge duidelijk zijn. Maar om nou te stellen dat de club het Bayern München van Nederland is? Dat gaat natuurlijk veel te ver. Erik ten Hag is een ambitieus man, maar stelt ook dat we niet moeten doorslaan met het verwachtingspatroon.

03 mei 2021 - 11:03
Tenhagverwachtingen800
Ergens komen één, maar ergens blijven is vele malen moeilijker. © Pro Shots

Laten we vooropstellen dat het vooral de buitenwacht is die het heeft over het ‘Bayern van Nederland’. Dat soort teksten hebben we vanuit de supporters of de club nog niet gehoord. En het slaat ook eigenlijk nergens op, want zo vaak is Ajax de laatste seizoenen niet kampioen geworden. Maar goed…

Dat Ajax grote ambities heeft, is geen geheim. Als voetbalclub zijnde wil je immers altijd meer. Stap één is met de tweede dubbel op rij in ieder geval gezet, maar nu is het zaak om deze stijgende lijn ook vast te houden. “Ergens komen één, maar ergens blijven is vele malen moeilijker,” zo stelde Ten Hag na afloop van FC Emmen-thuis (4-0).

Terwijl de trainer weet dat de concurrentie in Nederland niet slaapt, hoopt hij Europees een volgende stap te zetten. Tegelijkertijd tempert Ten Hag wel de verwachtingen. We moeten niet dusdanig doorslaan en het maar normaal gaan vinden dat Ajax ieder jaar de halve finale van de Champions League haalt. 

Wij van Ajax Life vroegen Ten Hag dan ook of hij tevreden is met de knappe prestaties van dit seizoen, of dat het toch knaagt dat Ajax niet verder is gekomen in Europa. “Toen ik hier kwam, waren we blij dat er van clubs zoals Molde werd gewonnen, maar nu is het slecht als we in de kwartfinale van de Europa League worden uitgeschakeld.”

“We zijn een beetje doorgeschoten met z’n allen,” vervolgde Ten Hag zijn uitgebreide antwoord. “We moeten ons wel beseffen waar we als Nederland staan. Wij zijn samen met Portugal het enige kleine voetballand wat nog meedoet in Europa. In Portugal is dat alleen voorbehouden aan Porto en Benfica en in Nederland alleen aan Ajax.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >