Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Supporters pakken door om voetbal terug te winnen: Reclaim The Game!

De baas bij de Uefa, Alexander Čeferin, wil supporters een stem geven. Dat stemgeluid laten fans nu sowieso zélf horen met de Europese campagne ‘Reclaim The Game!’

21 mei 2021 - 18:18
Reclaim1200
Voetbal is van ons en dat moeten we laten weten. © De Brouwer

Even duidelijk maken wie ‘we’ nou precies zijn: SV Ajax is vertegenwoordigd in het Supporterscollectief Nederland. Met dat collectief zijn we ook betrokken bij Football Supporters Europe (FSE) en deze internationale groep supporters is gestart met #ReclaimTheGame! In het Engels dus, want internationaal.

Wat is de kern van deze campagne, inclusief hashtag? Op reclaimthegame.eu staan duidelijke teksten: “Het fiasco van de Super League toont aan dat het voetbal kapot is. Maar supporters in heel Europa roepen dat al decennia! Nu eisen we dat Uefa, nationale bonden, clubs en politici echt werk gaan maken van het herstel.”

Op tribunes en via social media kunnen supporters hun steun betuigen. Dan is #ReclaimTheGame handig bij het delen. Het gaat om elf punten (niet toevallig) waarover je meer leest op de campagnesite.

Denk dan aan voetbal dat betaalbaar is voor iedereen én sowieso van iedereen is. Of aan eerlijke concurrentie en een juiste verdeling van de inkomsten. Transparantie! Dus geen malafide plannen meer voor een groepje eliteclubs.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >