Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Uefa-baas Čeferin bekent: supporters moeten een stem hebben

Tijdens een overleg in Nyon tussen supporters en de Uefa is de eerste belangrijke stap gezet om supporters daadwerkelijk invloed te geven bij de Europese bond. Eindelijk.

13 mei 2021 - 13:49
Ceferin1200
Čeferin: 'Supporters vormen het hart van het voetbal.' © Pro Shots

“Ik heb het al vaker gezegd: supporters vormen het hart van het voetbal en we moeten veel meer doen om hen te betrekken bij onze besluiten,” aldus Uefa-president Aleksander Čeferin na afloop van een goede discussie met een delegatie van Football Supporters Europe (FSE, waar ook SV Ajax een vertegenwoordiger heeft) en diverse Engelse en Spaanse officiële groeperingen. “Supporters kunnen enorm veel bijdragen en we moeten hen een stem geven bij belangrijke en relevante zaken.”

In een tijd waarin clubs in Europa een elitecompetitie willen starten met een Super League, telt Uefa zijn knopen en ziet supporters als partners om het voetbal aantrekkelijk voor iedereen te houden. “Door onze gedeelde passie en commitment aan het Europese voetbal kunnen we de unieke en gekoesterde voetbalpyramide beschermen,” stelt de Sloveense voetbalbestuurder nogal bombastisch. “We moeten creatief en innovatief zijn, samen, en helder in onze doelen, gericht op vooruitgang.”

De afgelopen weken hebben we gezien wat het gevaar is van voetbal dat alleen de elite dient

Het overleg is mooie eerste stap, bevestigt ook Ronan Evain, CEO van FSE. En ook hij ziet de gevaren van een groepje muitende clubs die liever euro’s zien rollen in plaats van een bal. “De afgelopen weken hebben we gezien wat het gevaar is van voetbal dat alleen de elite dient. We moeten er nog veel meer moeite in steken om het voetbal eerlijker en toekomstbestendig te maken,” zegt hij.

“We zijn overtuigd dat deze gesprekken de aanzet zijn voor een nieuwe en constructieve samenwerking tussen Uefa en fans,” voegt Martha Gens, bestuurslid van FSE daaraan toe.

Ook wij zijn als Supportersvereniging Ajax betrokken bij deze Europese toekomst, via Football Supporters Europe en houden jullie op de hoogte van concrete vervolgstappen om supporters echt mee te laten praten. Over de opzet van de competitie, het ontvangst bij uitduels in Europa en nog 1001 zaken die ons direct aangaan.

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >