Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Stekelenburg verlengt bij Ajax met als doel om eerste keeper te blijven

Het grootste nieuws van dit weekeinde is natuurlijk dat Ajax kampioen is geworden, maar er waren meer nieuwtjes vanuit de Johan Cruijff Arena te melden. Maarten Stekelenburg (38) heeft zijn contract bij Ajax met een jaartje verlengd!

02 mei 2021 - 19:15
Steeknogeenjaar800
‘Steek’ staat ook volgend jaar onder de lat in de JC Arena! © Pro Shots

Stekelenburg stond tijdens het kampioensduel met FC Emmen (4-0) voor de driehonderdste keer onder de lat bij Ajax. Alsof dat nog niet mooi genoeg was, werd de goalie ook nog eens als oudste Ajacied ooit kampioen met de club. “Een prachtig seizoen,” zo concludeerde Stekelenburg na afloop op de persconferentie.

Een mooi seizoen was het tot op heden zeker, maar Stekelenburg is nog niet klaar bij Ajax. De teruggekeerde doelman staat ook volgend seizoen onder de lat in Johan Cruijff Arena. “Ajax en ik zijn eruit. Ik blijf nog een jaar,” zo kondigde de doelman droogjes aan. “Er zijn geen afspraken gemaakt over mijn rol. Zoals het nu gaat, vind ik het prima.”

Stekelenburg is volgend seizoen niet van plan om zijn plekje onder de lat af te staan, ook niet nu Remko Pasveer is aangetrokken. Wat Stekelenburg van zijn komst vindt? “De leeftijd gaat weer wat omhoog, haha! Maar al haalt Marc Overmars twaalf keepers, het maakt mij niet allemaal niet uit.”

Het is goed om te weten dat Ajax volgend jaar minimaal twee ervaren doelmannen heeft, maar eerst is het tijd om te genieten van het kersverse kampioenschap. Stekelenburg deed dat dan ook zeker met de supporters die zich onderaan het Arenadek hadden verzameld, maar miste de fans in het stadion. “Ik vond het tegen AZ een stuk gezelliger.”

Voor Stekelenburg is het nu zaak om het seizoen goed af te sluiten, waarna hij komende zomer bij de EK-selectie van het Nederlands elftal hoopt aan te sluiten. En dan? “Daarna ga ik er alles aan doen om volgend seizoen weer eerste doelman te zijn bij Ajax.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >