Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Boezemvrienden Antony en Neres kijken verschillend terug op seizoen

Zowel Antony als David Neres sloten het seizoen af met de dubbel, maar de route daar naartoe was voor de twee boezemvrienden behoorlijk verschillend. Waar Antony een prima eerste seizoen draaide, kreeg Neres meerdere tegenslagen te verwerken.

22 mei 2021 - 11:49
Neresantonysamen800
Het olijke duo is onafscheidelijk, zowel binnen als buiten het veld. © AFC Ajax

Nu het seizoen voorbij is, is het tijd om terug te kijken. Het eigen clubkanaal doet dat met Antony en Neres, die beiden een bijzonder jaar achter de rug hebben. Voor Antony was het een debuutseizoen met vooral positieve herinneringen, terwijl Neres pas richting het einde een rol van betekenis wist te spelen.

“Geen tien, want we hebben geen Europese prijs gepakt,” zo antwoordt Antony op de vraag welk cijfer hij zijn seizoen zou geven. “Ik heb twee titels gehaald, dus ik geef het een acht.” Neres is daarentegen toch wat minder positief gestemd. “Ik zou het een 6,5 geven. Alleen zes is niet voldoende, zesenhalf is goed.”

Het heeft natuurlijk alles te maken met het moeizame voetbaljaar van Neres. Terwijl Antony vrijwel iedere wedstrijd minuten maakte, moest Neres vaak toekijken vanaf de zijlijn. “Persoonlijk is het moeilijk geweest, maar uiteindelijk kon ik nog voldoende spelen.” 

Antony zag met de blessure van Neres niet alleen een concurrent, maar bovenal een vriend wegvallen. “Vaak is er geen ruimte voor een echte vriendschap in onze situatie. Veel spelers raken vrienden kwijt omdat ze elkaars concurrent zijn, maar bij ons is het anders. Als ik speel, is hij blij voor mij en andersom,” legt Antony uit. 

Het olijke duo is onafscheidelijk, zowel binnen als buiten het veld. Samen lachen, samen juichen en… samen op vakantie! Het is nu tijd om even uit te rusten en familie te bezoeken, zodat we hopelijk volgend seizoen weer kunnen genieten van samba op de vleugels.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >