Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Blind: ‘Met verleden van hartproblemen valt enkelblessure nog mee’

Toen we Daley Blind in maart met een brancard van het veld zagen gaan, hadden we nooit verwacht dat hij twee maanden later alweer zou zijn hersteld. Zijn seizoen met Ajax zat er weliswaar op, maar met deelname aan het EK komt er toch nog een mooi einde aan deze voetbaljaargang.

29 mei 2021 - 10:49
Blindoverrevalidatie800
Het revalideren was voor Blind lang niet altijd gemakkelijk. © Pro Shots

Dat Blind bij de selectie voor het EK zit, mogen gerust een opsteker noemen. Niet in de laatste plaats voor hemzelf. De verdediger is verrassend snel hersteld van zijn enkelkwetsuur, iets wat hij als niet-sporter nooit had kunnen doen. “Dan moet je minimaal zes weken in het gips,” vertelt Blind aan het Algemeen Dagblad. “Ik zit met zes weken in een trainingskamp voor het EK. Dat zegt alles.”

Blind is dus zo’n twee keer sneller hersteld dan normaal, maar neemt dat geen risico’s met zich mee? “Verantwoorde risicootjes,” legt Blind uit. “We hebben de grenzen opgezocht. Het kwartje had ook zo de andere kant op kunnen vallen. In totaal heb ik maar twee á drie weken in het gips gezeten. Al snel werd duidelijk dat er hoop was om het EK te halen. Voor die kans zijn we vol gegaan.”

Toch was de revalidatieperiode voor Blind lang niet altijd gemakkelijk, zeker niet toen hij zijn ploeggenoten bij Ajax de dubbel zag pakken vanaf de zijlijn. “Vooral mentaal is het zwaar. Je valt weg middenin de mooiste weken van het clubseizoen. De titel en de KNVB-beker voelen wel als mijn prijzen, maar dit was het kampioenschap dat ik het minst heb gevierd.”

“Heel soms denk je ook: waar doe ik het nog voor? Maar dan zegt een stemmetje in je hoofd direct: je wilt toch naar het EK? En laten we ook wel eerlijk zijn: met de voorgeschiedenis van die hartproblemen valt deze enkelblessure nog mee.”

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >