Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax maakt werk van talentvolle Go Ahead-doelman Gorter

Ajax is op keeperstour! Nadat eerder al Remko Pasveer werd aangetrokken, is de club nu ook geïnteresseerd in Jay Gorter (20). De doelman van Go Ahead Eagles werd tijdens een ‘geheim bezoek’ gesignaleerd op De Toekomst.

17 mei 2021 - 13:04
Gorter800
Gorter promoveerde met Go Ahead naar de eredivisie. © Pro Shots

Dat Gorter zijn huidige club na dit seizoen waarschijnlijk gaat verlaten, is geen verrassing. Maar er lijkt nu dus ook meer duidelijkheid te komen over de vervolgstap van de nog jonge doelman. Dit alles lezen we in De Telegraaf, terwijl ook Voetbal International melding maakt van de interesse in Gorter.

De goalie is maandagmiddag gespot op De Toekomst, waar hij met Erik ten Hag babbelt over een eventuele overstap naar Ajax. De wakkere krant heeft het zelfs over een ‘geheim bezoek’. Geheim is het inmiddels niet meer, maar het klinkt in ieder geval spannend!

Gorter beleefde met ‘Kowet’ een prima seizoen. De doelman promoveerde naar de eredivisie en had met 25 clean sheets in 37 duels een groot aandeel in die promotie. Gorter keepte in de jeugd al voor Ajax, waarna hij via AZ bij de Eagles belandde.

De Telegraaf schrijft dat een persoonlijk akkoord tussen Gorter en Ajax geen probleem is, maar dat vooral de clubs er onderling nog uit moeten komen. Waar Go Ahead één miljoen hoopt te vangen, daar wil Marc Overmars vooralsnog niet verder gaan dan de helft. Er zal dus nog wat water bij de wijn moeten worden gedaan.

Met de eventuele komst van Gorter krijgt Ajax er dus wederom een nieuwe keeper bij. De club speelde eerder al in op het vertrek van Andre Onana door Pasveer vast te leggen, terwijl het contract van Maarten Stekelenburg is verlengd. Kjell Scherpen hoopt op een (tijdelijk) vertrek.

Wordt ongetwijfeld vervolgd!

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >