Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax Life 9: Hebbes!

April werd een supermaand. KNVB-beker nummer 20 en schaal nummer 35 staan in de prijzenkast. In aanloop naar het slot van dit seizoen krijgen onze leden nog twee magazines. De seizoensspecial volgt uiteraard als toetje. Maar eerst een voorproefje: Ajax Life 9, vanaf vrijdag 7 mei op de mat!

06 mei 2021 - 13:50
Al9 800
Deze cover toont wat we allemaal al zo lang missen... © Ajax Life

Soms verrast een cover, soms geeft hij simpelweg een heerlijk gevoel. Idealiter biedt het beiden. De foto van de uitbundige Davy Klaassen is bekend. Toch kozen we voor dit plaatje toen we een dag na de officieuze kampioenswedstrijd tegen AZ (2-0) richting drukker gingen. Waarom? Het bijzondere beeld toont wat we allemaal al zo lang missen. Spelers en supporters, intens samen, op een cruciaal moment in de titelstrijd.

De bittere nasmaak van zijn in Gibraltar opgelopen blessure spoelde Daley Blind gelukkig weg met champagne. Trek in interviews had hij niet meer na zijn enkeloperatie. Voor ons kwam hij zijn afspraak na. En dus praat de Ajacied in ons vragenvuur over zijn in meerdere opzichten heftige seizoen. Gelukkig, want niet eerder ontvingen we zoveel inzendingen. 

In elke kampioensselectie bivakkeren Ajacieden die we door gebrek aan speeltijd en een seizoen in de schaduw snel vergeten. Tenzij ze Hassane Bandé heten en prominent op iedere juichfoto posteren natuurlijk. Menno Pot maakte een mooi lijstje van deze vergeten kampioenen.

Een kampioen die nooit vergeten zal worden, is Patrick Kluivert. Natuurlijk wilde hij terugblikken op zijn (kinder)jaren in De Meer. Vanuit Amsterdam-Noord naar Vak H, tot juichend in de hekken bij Vak M. Deze Meersche Held vertelt! Piro maakte er een fraaie illustratie bij. 

In een editie die verschijnt op onze eigen verjaardag (SV Ajax werd opgericht op 7 mei 1992) mag een van de initiatiefnemers, Michael van Praag, niet ontbreken. De oud-Ajaxvoorzitter (1989-2003) praat over zijn spagaat als bestuurder die supporters tegemoet probeert te komen. Dat ging niet altijd goed, zoals die keer op uitnodiging van de F-Side, bij Vitesse.

Verder vertelt Ajax Life-fotograaf Emile de Brouwer hoe hij dit seizoen heeft meegemaakt langs de zijlijn. Normaal een vertrouwd gezicht voor Ajacieden bij thuisduels en in ieder uitvak, maar dit seizoen was voor hem ook anders dan anders. Een eerlijk verhaal over gemengde gevoelens door de lens.

Op De Toekomst spraken we Danny Schenkel over zijn persoonlijke ontwikkeling bij Ajax Vrouwen en zijn ambities (die elders liggen). Daarnaast maakte collega Mike van Damme een mooi achtergrondverhaal over het fenomeen rechtsbacks. Ajax grossiert erin! Waar je er vroeger liever niet wilde spelen, daar is de backpositie er inmiddels eentje met status.

 Komende zomer is het een kwart eeuw (!) geleden dat Ajax De Meer en het ‘Olympisch’ verruilde voor de Amsterdam Arena. In de vierdelige rubriek Nooit Meer blikken we terug op die ingrijpende verhuizing. In deel 3: sentimenten bij de sloop van De Meer. ‘Het liefst had Bob het hele stadion in zijn kofferbak gegooid.’

Wil jij dit magazine komend seizoen ook ontvangen en profiteren van andere voordelen? Sluit je dan aan! Nieuwe aanmeldingen worden verwerkt vanaf 1 juni.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >