Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

TV-tip: documentaire ‘Adieu De Meer’ op ESPN

We hebben een dikke kijktip voor je. Ajax speelde precies 25 jaar geleden zijn laatste wedstrijd in De Meer. Het kampioenduel met Willem II werd in stijl met 5-1 gewonnen. Als ode aan Ajax’ oude thuis zendt ESPN deze woensdag de docu ‘Adieu De Meer’ uit. Zorg dat je kijkbuis om 20.00 uur aan staat!

28 april 2021 - 13:53
De Meer Hoekstra 1200
Peter Hoekstra aan de bal in De Meer. © AFC Ajax

Check hier alvast een toffe preview van de documentaire. Op de plek waar De Meer ooit stond, daar vind je nog maar bitter weinig tot niks terug van de nostalgie. Ja, wat naambordjes en een ‘middenstip’ die niet op de juiste plek ligt. Een woonwijk staat er nu. We moeten het doen met herinneringen, bewegende beelden, foto’s en verhalen. En deze fraaie docu dus!

De Middenweg in Amsterdam is sowieso een nostalgische plaats voor supporters die De Meer nog meemaakten. 62 jaar lang stond hier de thuishaven van Ajax. In De Meer wist je als speler direct of je goed of slecht speelde, want dat kreeg je gelijk te horen. Amsterdamse gezelligheid herinneren we ons, maar ook de hardheid als het moest.

Zo veel geschiedenis… Johan Cruijff, Dennis Bergkamp, Frank Rijkaard, Piet Keizer, Patrick Kluivert, De Boertjes, Marco van Basten, Edgar Davids, Sjaak Swart, Jari Litmanen, Simon Tahamata, Gerard Vanenburg… Zo veel mooie spelers vermaakten de supporters in De Meer. Wat een plek. In de docu komen verschillende betrokkenen uitgebreid aan het woord.

Je moet kijken dus. Zeker ook als je het nooit hebt meegemaakt. Zie het dan maar als een stukje Ajaxopvoeding!

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >