Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ten Hag roemt immer positieve Klaassen: ‘Absolute meester in omschakeling’

Davy Klaassen gaat fier aan de leiding in het voorlopig klassement als het gaat om Ajacied van de Wedstrijd tegen AZ (2-0). De middenvelder nam beide treffers voor zijn rekening en kreeg na afloop een hele rits complimenten van zijn trainer.

26 april 2021 - 10:39
Klaassen Az 1200
Hier ging iedereen voorop in de strijd, heerlijk! © AFC Ajax

Erik ten Hag liet Klaassen tegen FC Utrecht (1-1) in de eerste helft nog aan de kant en dat vond de Ajacied totaal niet leuk. Je hoort hem daar verder niet over, maar desgevraagd liet hij weten dat hij er zeker van baalde. Tegen AZ stond Klaassen gewoon weer aan de aftrap en was weer eens uitermate beslissend.

“Klaassen is een absolute meester in de omschakeling,” stak Ten Hag de loftrompet in de perszaal van de Johan Cruijff Arena. “Hij rouwt nooit bij balverlies en neemt altijd gelijk weer zijn positie in. Hij laat nooit zijn kop hangen, is positief en gaat altijd voorop in de strijd. Hij levert altijd.”

De trainer was sowieso te spreken over zijn manschappen, vooral na rust. “Het was een intens duel en het ging op en neer met kansen aan beide kanten. Maarten Stekelenburg en Marco Bizot deden het ook goed.”

“Na rust groeiden we echt in de wedstrijd en braken we het steeds meer open. We speelden geduldig. Ik genoot van de tweede helft, waarin de 1-0 van Davy beslissend was. Vanaf dat moment was duidelijk dat het niet meer fout zou gaan.”

Klaassen stelde na de wedstrijd dat Ajax 'de fitste ploeg van Nederland' heeft en die woorden begreep Ten Hag wel. “Tegenstanders hebben elke keer het idee dat er tegen ons wat te halen valt, omdat we zo veel wedstrijden spelen. Toch blijkt elke keer weer dat Ajax een tandje kan bijschakelen als dat nodig is. Dat was tegen AZ ook weer het geval.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >