Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ten Hag: ‘Kudus kan geweldig voetballen, maar moet niet forceren’

Mohammed Kudus stond aan de aftrap van het inhaalduel met FC Utrecht (1-1). De middenvelder deed vreselijk zijn best, maar scoorde geen voldoende op zijn wedstrijdrapport. Dat gold overigens voor wel meer Ajacieden. Erik ten Hag was na afloop mild en kritisch tegelijk.

23 april 2021 - 10:39
Kudus Ajautr 1200
Kudus vol in de achtervolging op de watervlugge Kerk. © Pro Shots

De roep van supporters om speeltijd voor Kudus was de laatste weken groot en nam steeds meer toe. Ten Hag bediende hen tegen Utrecht op hun wenken door Kudus op het wedstrijdformulier op te schrijven. Als aanvallende middenvelder achter Sébastien Haller, terwijl Davy Klaassen toekeek vanaf de bank.

Kudus – dit seizoen veel geplaagd door blessureleed – had begin dit seizoen maar enkele wedstrijden nodig om de harten van supporters te veroveren. Tijdens zijn blessure werd het mindere spel van Ajax soms aan zijn afwezigheid opgehangen. Dat ging misschien wat ver, maar zo gaan die dingen. Supportunisme!

Tegen Utrecht speelde Kudus pas zijn dertiende eredivisieduel en het viel niet mee. De gedrevenheid spatte ervan af, de goede wil ook, maar onderscheiden kon hij zich niet. Hij liep zich vaak vast in goede bedoelingen en maakte in al zijn druistigheid niet altijd de juiste keuzes. Ten Hag haalde hem kort na rust al na de kant, ten faveure van Klaassen.

Natuurlijk werd de trainer na afloop gevraagd wat hij van het optreden van Kudus vond. “Hij was wat onwennig aan de bal. Hij maakte soms goede keuzes, maar ook één keer een totaal verkeerde keus. Kudus schoot, terwijl hij had moeten afspelen op David Neres.”

Ten Hag verklaarde de basisplaats van Kudus en de wisselbeurt van Klaassen door te stellen dat hij aan ‘de frisheid’ van het elftal moest denken. Die frisheid leek tegen ‘Utreg’ echter onvoldoende aanwezig en volgens de trainer waren zijn manschappen te lang blijven hangen in de KNVB-bekereuforie...

Over Kudus maakt hij zich geen zorgen. De middenvelder is jong en heeft minuten nodig om weer in de juiste vorm te geraken. “Het is een geweldig talent, maar hij moet niet geforceerd doen. Hij kan fantastisch voetballen. We moeten hem vertrouwen geven na zijn blessure, maar uiteindelijk moet hij het natuurlijk zelf doen.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >