Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Lindhout neigt toch naar doelpunt Klaassen in ‘lastige situatie’

We zijn nog altijd blij dat de VAR er is, maar soms worden er beslissingen gemaakt waar we niet zoveel van snappen. Zo ook tijdens het thuisduel met FC Utrecht (1-1), waar een geldig lijkende treffer van Davy Klaassen werd afgekeurd wegens buitenspel.

23 april 2021 - 10:02
Goalklaassenafgekeurd800
Lindhout denkt aan een goal, maar de VAR beslist anders. © Pro Shots

Het VAR-moment deed zich na ongeveer een uur spelen voor, nadat Klaassen de bal van dichtbij had binnen getikt. Doelpunt? Nee, want de vlag was al omhooggegaan voor buitenspel. In de herhaling bleek echter dat Klaassen toch echt geen fout beging, waarna het wachten was op de bevestiging uit Zeist.

Die bevestiging kwam er uiteindelijk, maar viel niet in het voordeel van Ajax uit. De beslissing van de grensrechter bleef staan en er werd dus geen doelpunt toegekend. Wij snapten er niet zoveel van, want op de beelden was duidelijk te zien dat de voet van Klaassen nog vóór die van Utrechtverdediger Mark van der Maarel stond.

Genoeg reden voor ESPN om scheidsrechter Allard Lindhout na afloop om tekst en uitleg te vragen. “Het is een hele lastige situatie voor de arbitrage. De spelers staan heel dichtbij elkaar. Dat probleem heeft de VAR ook,” stelt Lindhout, die het woordje ‘probleem’ vervolgens nog wel vervangt door ‘uitdaging’.

“De VAR heeft zijn werk gedaan met de middelen die hij had en de beslissing voor buitenspel is blijven staan. Maar als de assistent de beslissing had genomen voor een doelpunt, dan worden de lijnen getrokken en dan lagen ze waarschijnlijk op elkaar. Dan was de beslissing voor een doelpunt ook blijven staan.”

Goed, dus omdat het een ‘close-call’ is, blijft de beslissing die op het veld is gemaakt, staan. Snappen we normaal gesproken best, maar in dit geval was toch duidelijk op de beelden te zien dat Klaassen geen buitenspel stond? Lindhout: “Er is een marge omdat er geen bewijs is, maar mijn gevoel neigt naar een doelpunt.”

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >