Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ten Hag en Tadic missen supporters: ‘Voetbal is emotie, daar horen fans bij’

Ajax is op het punt aanbeland dat de prijzen worden verdeeld. Het doet Erik ten Hag pijn dat supporters van zowel Ajax als Vitesse niet kunnen afreizen naar De Kuip. “Finales spelen in een vol stadion, daar droomde je als speler van.”

16 april 2021 - 17:29
Bekerfinale Doek 1200
Ten Hag sprak mooie teksten over het gemis van de supporters. © Pro Shots

Tijdens AZ-thuis nemen 7.500 supporters plaats op de tribune van de Johan Cruijff Arena, maar een KNVB-bekerfinale met publiek kwam net te snel. Ten Hag en Dusan Tadic gingen daar tijdens de persbabbel richting zondag uitgebreid op in. Het gemis van supporters is groot, zeker met de finale in De Kuip op komst.

“Dat doet ons pijn, al het hele seizoen,” verzucht Ten Hag op de vraag van Ajax Life, om er vervolgens een positieve noot aan toe te voegen. “We zijn blij dat we in elk geval kunnen voetballen en dat mensen ons op televisie kunnen volgen. Zeker in deze voor iedereen moeilijke tijden. Onze wedstrijden zorgen toch mede dat mensen iets extra’s hebben om naar uit te kijken.”

Daar heeft de trainer absoluut gelijk in, we krijgen dat regelmatig te horen van supporters. Al blijft thuis voor de buis moeilijk, zeker nu de prijzen worden uitgereikt.

Ten Hag: “Supporters zijn er natuurlijk het liefste bij en ook wij hebben ze het liefste in het stadion. Die atmosfeer, die beleving, daar verlangen ook wij naar terug. Natuurlijk blijft de essentie van het spel hetzelfde, maar betaald voetbal speel je voor de mensen.”

“De entourage wil je beleven. Daarom ben je ook gaan voetballen! Daar droomde je als voetballer van: finales in een vol stadion spelen. Dat mensen naar je kijken en dat er een wisselwerking is met de mensen op de tribune. We verlangen daarnaar terug.”

Dusan Tadic luisterde naar de teksten van zijn trainer en sprak soortgelijke woorden. “Het is zo zonde dat er geen supporters bij zo’n finalewedstrijd zijn… Dit is altijd een mooie wedstrijd in Nederland. Wij missen onze supporters, want voetbal is emotie en passie. Daar horen supporters bij en wij willen mensen blij maken. Ik hoop dat alles snel weer normaal wordt.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >