Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax onderneemt actie tegen zwarthandel kaarten AZ-thuis

Het is ontzettend triest dat we dit bericht weer van stal moeten halen, maar het is helaas nodig. De eerste kaarten voor AZ-thuis verschijnen immers alweer op Marktplaats. Kijk uit wat je doet. Serieus. Kaarten zijn niet overdraagbaar, dus verkopen heeft geen zin. Kopen ook niet.

15 april 2021 - 13:14
Zwarthandel 1200
De club benadrukt nogmaals dat zwarthandel strafbaar is. © De Brouwer

Seizoenkaarthouders kregen donderdag vanaf 10.00 uur de kans om één van de 7500 gratis kaarten te scoren voor Ajax - AZ. Die kaartjes gingen als zoete broodjes, dat moge duidelijk zijn. Alle kaarten waren binnen een mum van tijd weg.

Het is natuurlijk niet de bedoeling dat mensen misbruik maken van het hebben van een kaartje door deze op Marktplaats aan te bieden. Toch gebeurt dit wel. Helaas. De voorbeelden zien we alweer voorbijkomen.

Het betreurt Ajax dat sommige mensen over de rug van Ajacieden geld willen verdienen door een gratis kaart te scoren en deze vervolgens voor klauwen met geld aan te bieden op Marktplaats. Doorverkoop is Ajax een doorn in het oog en bovendien niet toegestaan. En het heeft geen zin, want tickets zijn dus niet overdraagbaar.

De club benadrukt desgevraagd nogmaals dat zwarthandel strafbaar is. En als iets strafbaar is, wordt er actie ondernomen. Vraag dit maar na bij mensen die eerder kaartjes op Marktplaats zetten, maar nu een stadionverbod hebben en niet meer welkom zijn. Ook een boete van 450 euro valt op de deurmat. De voorbeelden zijn legio.

Koop ook vooral geen kaartje via de zwarte markt, want de kans is aanwezig dat dit kaartje wordt geblokkeerd. Ook hiervan zijn ons genoeg voorbeelden bekend. Wie met een tweedehands kaartje naar het stadion komt, loopt een zeer groot risico om bij de ingang te worden geweigerd. Daar sta je dan met je veel te dure kaartje. Doe het jezelf niet aan.

We zagen de laatste jaren veel te vaak: Ajaxsupporters die een kaartje scoren en dan direct en voor extreem hoge prijzen doorverkopen via Marktplaats, onder het mom dat ‘ze toch plots niet kunnen’. Deze mensen moeten even goed nadenken of ze wel een echte Ajacied zijn…

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >