Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Jong Ajax moet ook tegen Almere City het hoofd buigen

Jong Ajax heeft vrijdagavond voor de vierde keer op rij verloren. De laatste zege is van nog langer geleden, maar tussendoor werden er nog wel enkele puntjes gepakt. Dat lukte tegen Almere City dus niet. In een open wedstrijd trok de thuisploeg uiteindelijk aan het langste eind (1-0).

30 april 2021 - 21:52
Almjaj800
Deze pingel belandde niet in het doel, maar in iemands achtertuin... © Pro Shots

Met Brian Brobbey, Kenneth Taylor en Jurgen Ekkelenkamp in de basis had Jong Ajax in ieder geval weer wat sterkhouders op het veld. Daartegenover stond wel de absentie van Naci Ünüvar, die juist goed in vorm was. Zijn knieblessure is gelukkig veel minder ernstig dan werd gedacht, maar het seizoen van Ünüvar zit waarschijnlijk wel op. 

In een deels gevuld Yanmar Stadion deinsde Jong Ajax niet terug, maar was het Almere City dat de grootste kansen kreeg. Met name via hoge voorzetten dook de thuisploeg gevaarlijk op voor het doel van Daan Reiziger. Jong Ajax zette daar een naast geschoten vrije trap tegenover.

Een veel grotere kans kreeg Jong Ajax vlak voor rust, nadat Terrence Douglas onderuit werd gehaald in de vijandelijke zestien. Brobbey dacht het klusje vanaf de stip wel even te klaren, maar schoot de bal vervolgens het stadion uit. Een pijnlijk moment, waar hij dan ook flink van baalde.

Met de hoeveelheid kansen die beide ploegen kregen, was het eigenlijk een wonder dat de brilstand tijdens de rust nog op het scorebord stond. Pas na de thee kwam daar verandering in, toen Almere City via John Yeboah op voorsprong kwam. Tegen de verhouding in, want Jong Ajax was in de tweede helft de bovenliggende partij.

Het lukte Jong Ajax niet om er nog een spannende slotfase van te maken. Sterker nog, de beloften kwamen vlak voor het einde met tien man te staan, nadat Kian Fitz-Jim met twee keer geel vroegtijdig mocht gaan douchen. Almere City deed in de slotfase vooral aan tijdrekken. Zo eindigde het duel uiteindelijk in 1-0.  

Door de onnodige nederlaag in Almere staat Jong Ajax nog altijd op een teleurstellende zestiende plaats, terwijl het de leeftijdsgenoten van AZ steeds dichterbij ziet komen. Om niet nog verder weg te zakken, is het zaak dat er punten worden gepakt. Om te beginnen tegen De Graafschap, tegen wie de talenten het vrijdag 7 mei opnemen.

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >