Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax Vrouwen wint tegen ADO voor het eerst in kampioenspoule

Ajax Vrouwen heeft de eerste overwinning in de play-offs binnen. ADO Den Haag werd op het eigen sportpark De Toekomst met 2-0 opzijgezet. De ‘Amsterdames’ vinden daarmee weer aansluiting bij de bovenste ploegen in de kampioenspoule.

30 april 2021 - 21:25
Ajavadovpo800
De twee Ajaxtreffers bleken uiteindelijk genoeg voor de overwinning. © Pro Shots

Ajax Vrouwen had wat goed te maken, want de eerste wedstrijd in de play-offs werd verloren. In Eindhoven gingen de ‘Amsterdames’ voor de derde keer dit seizoen onderuit (3-1). Daarmee zakte de ploeg van Danny Schenkel van de eerste naar de derde plek. Geen fijn begin dus, maar er zijn nog genoeg wedstrijden om de concurrentie in te halen.

Om te beginnen met ADO, tegen wie Ajax Vrouwen best aardig begon. Het eerste doelgevaar kwam van de voet van Sherida Spitse, terwijl ook Stefanie van der Gragt dichtbij de openingstreffer was. Laatstgenoemde nam de bal vol op de pantoffel, maar vond in plaats van het doel het lichaam van teamgenoot Vanity Lewerissa.

Na een halfuurtje spelen werd het net dan toch gevonden. Chasity Grant hield het veld breed en kreeg de bal op de rechterflank aangespeeld. De aanvalster besloot vervolgens niet om voor te geven, maar om met een strak en hard schot de verre hoek te zoeken. Met succes, want de oud-speelster van ADO opende op die manier de score.

Waar Ajax Vrouwen het duel voor rust onder controle leek te hebben, kreeg het na de thee steeds meer weerstand van ADO. De bezoekers losten al een waarschuwingsschot op de lat, waarna er ook nog net naast en over werd geschoten. Met nieuwe impulsen probeerde Schenkel het initiatief weer terug te winnen, maar de Hagenezen bleven gevaarlijk.

Gescoord werd er door ADO niet meer, terwijl Ajax Vrouwen aan alle twijfel een einde maakte door in de laatste seconden nog een penalty te benutten. Nikita Tromp – die niet lekker in de wedstrijd zat – schoot vanaf elf meter feilloos raak, waardoor de wedstrijd eindigde in 2-0.

Met de zege op ADO vindt Ajax Vrouwen weer aansluiting bij de bovenste teams in de kampioenspoule. De ploeg staat momenteel gelijk met PSV en twee punten voor op FC Twente, alhoewel die twee clubs dit weekeinde nog tegen elkaar moeten spelen.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >