Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Trainer Young Boys ziet na de 3-0 een ‘Herkulesaufgabe’

Gerardo Seoane zag dat zijn ploeg in de Johan Cruijff Arena slechts één keer op doel schoot. De coach van de Zwitsers weet dat Ajax volgende week uit de kwartfinales houden een mega-opgave wordt: “We konden aan de bal niks uitrichten.”

12 maart 2021 - 10:18
Seoane 1200
De ploeg van Seoane werd geconfronteerd met een Ajaxlawine. © Pro Shots

Je zag het al aan de koppies van de Young Boys-spelers, direct na affluiten. Een beetje moedeloos discussieerden ze bij het verlaten van het veld over wat hen nu was overkomen. Geen moment grip gekregen op de bal of de tegenstander, op alle vlakken voorbij gelopen en slechts de eerste helft in leven gehouden door de ervaren doelman Guillaume Faivre, zeg maar de reddende sint Bernhard tijdens de overdonderende Ajaxlawine.

"We zijn niet tevreden over onze prestatie, zij waren duidelijk beter,” wist Seoane de journalisten na afloop te vertellen. “We konden aan de bal niks uitrichten. Ik moet zeggen dat Ajax over negentig minuten op alle vlakken duidelijk superieur was.”

Dus gebruikte hij na afloop de krachtterm ‘Herkulesaufgabe’, om maar aan te duiden dat het voor de Zwitsers een monsterklus wordt nog verder te komen in de Europa League, op donderdag 18 maart, de verjaardag van Ajax.

Nu al opgeven, dat doet de normaal uitstekend presterende Zwitserse kampioen uiteraard niet. “Het was teleurstellend, we wisten geen kans te creëren. Toch staat het na tachtig minuten nog maar 1-0 voor Ajax. Dan moeten we ervoor zorgen dat we die tussenstand tot het laatste fluitsignaal op het scorebord houden. We mogen in de laatste tien minuten geen twee doelpunten meer tegen krijgen. We geven niet op, maar het zal wel heel anders moeten.”

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >