Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ten Hag wil niet dat Haller zich kaas van het brood laat eten

Sébastien Haller heeft vast wel eens betere weken gehad dan deze. Je zou verwachten dat de Ivoriaan worstelt met zijn gevoelens op de gemiddelde donderdagavond, maar in plaats daarvan zagen we hem veelvuldig mopperen tijdens Groningen-thuis. Erik ten Hag trachtte hem niet voor niks op te peppen.

07 maart 2021 - 21:30
Hallergroningencar
Haller was in duels niet de Haller die we leren kennen. © Pro Shots

“Come on, Sébas. You have to fight, you don't get it for nothing,” riep de trainer richting zijn spits, toen hij na een verloren duel net even te lang teleurgesteld op het gras bleef zitten. Weer geen vrije trap mee, balverlies ergens op het middenveld. Nee, het liep niet lekker met Haller.

De Ivoriaan maakte tijdens de midweekse halve finale tegen sc Heerenveen (0-3) min of meer een gelijke indruk. Hij zat toen evenmin lekker in de wedstrijd. Mopperen ging beter dan voetballen. Toen leverde Haller een assist, dit keer schonk David Neres hem een doelpunt.

Binnen tikken en juichen, dat werk. Een oppepper voor Haller. Een oppepper waar hij behoefte aan had, zo zag Ten Hag. “FC Groningen was scherp in de duels, dus daar moet je minimaal hetzelfde tegenover zetten. Dat deden we ook wel, in 99 procent van de gevallen,” aldus de trainer naderhand.

“Om onder de pressie uit te spelen, moet je aanvallende duels winnen. Maar we lieten ons af en toe de kaas van het brood eten. Dat komt door het missen van kansen, want we hadden de wedstrijd al beslist moeten hebben,” vervolgde Ten Hag, die beaamde dat momenten met Davy Klaassen en Haller voorbeelden uit deze categorie waren.

“Je moet meedogenloos zijn. De bal moet door het net,” vond hij. Een ander opvallend moment met Haller vond plaats kort voor rust, tijdens een blessurebehandeling. Dusan Tadic meldde zich voor overleg bij Haller, waarna Klaassen zich aansloot. De drie stonden lekker te keuvelen en pas na het nodige geschreeuw van teamgenoten kregen ze in de gaten dat het spel (eindelijk) was hervat.

Ten Hag wil echter niet spreken van kritiek: “De mentaliteit van de ploeg is geweldig. De spelers zijn heel hongerig. Het enige verwijt wat ik ze kan maken, is dat er te weinig doelpunten werden gemaakt.”

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >