Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ten Hag over Tadic: 'Dusan zet op het juiste moment zijn emoties in'

Erik ten Hag is maar wat blij met de aanwezigheid van Dusan Tadic. Niet eens zozeer dankzij zijn vele doelpunten en assists. Nee, alsof dat nog niet genoeg is, weet Tadic zelfs het laatste druppeltje uit de tank te peuren om nóg een extra bijdrage te leveren. De trainer kijkt goedkeurend toe.

01 maart 2021 - 10:42
Tenhagtadicpsvcar
Toch was het niet voor niks dat Ten Hag bij Tadic verscheen... © Pro Shots

We kunnen ons prima voorstellen dat er mensen zijn die Tadic ontzettend vervelend vinden en van mening zijn dat hij zich compleet misdroeg tijdens de slotfase van PSV-uit (1-1), maar zijn wij als Ajacieden ook niet jarenlang jaloers geweest op zulke spelers bij een tegenstander?

Nou, precies dat dus. En nu hebben we eindelijk weer zo'n type binnen de eigen gelederen. Een type Christian Poulsen, die kon uitdelen en incasseren. En op een goede dag kon Luis Suarez ook even geniaal als schijtbakkerig zijn en een opponent helemaal laten doordraaien, zoals Denzel Dumfries nu overkwam.

Anno nu is die rol weggelegd voor Tadic. Ten Hag vindt het allemaal prima als hij Tadic tekeer ziet gaan. “Dusan is mentaal ijzersterk en hij werd rondom die penalty geprovoceerd. Tot op het bot. De PSV'ers maakten het veld ook slecht. Dan zie je hoe sterk hij is in zijn hoofd. Ik zit dan heel rustig op de bank omdat ik weet dat er een doelpunt volgt. Nu ook weer.”

“We moeten het allemaal niet te groot maken,” stelt de trainer voor tijdens de nababbel. “Als er iets gebeurt, gaat dat gepaard met emoties. Want die emotie zit in hem. Het gaat er uiteindelijk om wat Dusan op het veld laat gebeuren. Dan is hij heel koelbloedig.”

Onderaan de streep wegen de plussen van Tadic voor Ten Hag duidelijk op tegen de minnen. “Dat is Tadic. Een absolute winnaar. Hij weet op het juiste moment zijn emoties in te zetten en dit maakt het verschil tussen een topper en een absolute topper.”

“Of ik dit incident met Tadic ga bespreken? Natuurlijk moet hij ook enige mate van controle houden, maar Dusan kent de grens. Hij weet tot waar hij kan gaan en zal het niet uit de hand laten lopen. Het had niet zo ver moeten komen, maar uiteindelijk bleef het binnen de perken.”

De kans is wel aanwezig dat Ten Hag rond de tafel gaat met Lisandro Martínez, die in feite toch echt natrapte bij Eran Zahavi en volgens iedere zinnige redenatie met een rode kaart van het veld gestuurd had moeten, ware het niet dat het spelregelboek op dit vlak een stukkie ingewikkelder is gemaakt.

Desondanks: Martínez speelde met vuur en dupeerde bijna zijn ploeg. Dat moet-ie gewoon niet doen. Ten Hag: “Ik dacht dat er nogal wat acteertalent bij kwam kijken. Als de beelden iets anders zeggen, ga ik het er met Lisandro over hebben. Dan moet hij dat niet doen. Hij moet geen risico nemen.”

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >