Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Tadic praat veel met ‘slimme jongen’ Haller waar volgens Ten Hag tandje bij moet

De cijfers van Sébastien Haller zijn met zes doelpunten en vijf assists in elf eredivisiewedstrijden helemaal niet zo slecht, maar duidelijk is wel dat de spits in Zwolle (0-2) wederom niet lekker in zijn vel zat. De mismoedigheid straalde er bij vlagen vanaf.

15 maart 2021 - 07:27
Haller 1200 Pecaja
Haller had het niet naar zijn zin op het Zwolse natuurgras. © Pro Shots

Haller raakte tegen het einde van de wedstrijd opponent Kenneth Paal nog wel goed. Daarmee scoorde hij in elk geval nog een gele kaart. Het zal de frustratie zijn geweest, want er lukte de aanvaller weinig. En dan klotst de mismoedigheid ook direct bij Haller over de plinten.

Tadic zag Haller worstelen en meldde zich tijdens een dood spelmoment bij de spits voor een uitgebreid onderhoud. De aanvoerder praatte stevig op Haller in en maakte met handgebaren duidelijk wat de bedoeling was. De spits knikte aldoor instemmend, maar beleefde persoonlijk niet zijn beste middag.

Bij de NOS kwam Tadic na afloop desgevraagd terug op het optreden van Haller. “Het is jammer dat hij niet scoorde, maar dat komt wel in de volgende wedstrijd. We praten veel en proberen het altijd beter te doen. Hij is een geweldige en slimme jongen. Je moet altijd met elkaar praten. Elke speler moet van deze wedstrijd leren, niet alleen hij.”

Ten Hag was voor de draaiende camera’s van ESPN iets strenger in zijn bewoordingen, waar het zijn spits betrof. “De honderd procent scherpte is er even niet, maar dat moet hij zelf bewerkstelligen. Hij moet zich beter richten op dit soort wedstrijden. Hij komt hier binnen, scoort heel veel en tegenstanders zijn nu vastberaden om hem hiervan af te houden. Dat betekent dat hij er een tandje bij moet doen,” aldus Ten Hag, die zich haastte erbij te zeggen dat het niet met een gebrek aan werklust heeft te maken.

Zou Haller nog erg in de piepzak zitten met het missen van de Europa League-duels? Terwijl de ploeg successen viert, kijkt hij immers toe vanaf de kant. Veelal op een stoeltje met een groen vinkje erop. Ten Hag beaamt dat de hele zaak een rol kan spelen, maar dan nog is de situatie zoals die is. Er valt immers niks meer aan te doen, dus ja… Effe slikken en weer doorgaan.

Ten Hag: “We hebben het hier natuurlijk met hem over, maar het is zoals het is. Hij moet de knop omzetten en wij proberen hem in die dagen van Europees voetbal dingen aan te bieden. Hij krijgt individuele training van Gerald Vanenburg en we zijn specifiek bezig in het krachthonk. Hij moet zelf zorgen dat hij in het weekeinde geprepareerd is.”

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >