Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ten Hag mist in Zwolle de volle scherpte en vindt 0-2 niet goed genoeg

Ajax boekte – zoals dat zo mooi heet – een zakelijke 0-2-overwinning op bezoek bij PEC Zwolle en deed werkelijk uitstekende zaken. Het verstevigde met die zege de koppositie, want de Ajacieden zagen PSV eerder op de dag de punten delen met Feyenoord: 1-1. Toch was Erik ten Hag kritisch.

15 maart 2021 - 06:55
Ten Hag 1200 Pecaja
Bij Haller moet er een tandje bij, vindt Ten Hag. © Pro Shots

De trainer van Ajax kijkt liever niet naar wat anderen doen. Nee, hij kijkt naar de eigen ploeg en wil daar continu verbetering in zien. Natuurlijk zal de trainer dik tevreden zijn met de driepunter op het Zwolse natuurgras, maar hij zag ook dat hier en daar de scherpte ontbrak. En precies dat beviel hem dan weer niet.

Ten Hag doelde op momenten van onachtzaamheid bij Perr Schuurs en Devyne Rensch. De zaken liepen goed af, waardoor je snel geneigd bent ze te vergeten, maar het waren momenten die ook zomaar een tegentreffer hadden kunnen opleveren. De trainer zag Sébastien Haller ook worstelen en stelde achteraf droogjes dat de spits er een ‘tandje bij moet doen’.

“Het was een regelmatige overwinning met weinig franje,” was dan ook de terechte conclusie van Ten Hag bij ESPN. “We lieten ook weinig toe, op één ongeconcentreerd moment aan het begin van de wedstrijd na,” doelde de coach op balverlies van Rensch, die daarna ook nog onhandig een corner weggaf.

“Het is een jonge speler die dat overkomt, maar dat mag niet. Daar moeten we scherp op zijn. Het is ook het verhaal van de wedstrijd. De honderd procent scherpte was er niet. Daar moet je kritisch op zijn, want zo’n wedstrijd moet in 0-5 eindigen.”

Rensch deed het overigens verder prima en zijn wissel na rust had dan ook geenszins te maken met zijn moment van concentratieverlies eerder in het duel. Ten Hag: “Rensch is een hele jonge speler. Hem brengen we langzaam. Hij doet het al fantastisch in topwedstrijden, maar in het drukke programma wil ik hem niet overbelasten.”

En waarom zou Ten Hag ook? Met ‘Sjaan’ Klaiber kon de trainer met een gerust hart aan het wisselen slaan. Dat gold eveneens voor David Neres, die tijdens de rust aangaf last te hebben van zijn hamstrings. Om die reden bleef de Braziliaan achter in de kleedkamer ten faveure van Oussama Idrissi.

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >