Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Fotoverslag

Tadic ook 'gewoon' weer goud waard in ons fotoverslag van Ajax - FC Groningen

Buiten Ajax mogen veel supporters een tikje een hekel hebben aan Dusan Tadic. Vinden wij niet erg hoor. Nee joh, nog dagelijks zijn we blij dat Tadic in juni 2018 een handtekening zette onder een contract bij Ajax. Ook tegen FC Groningen (3-1) was hij weer belangrijk.

08 maart 2021 - 10:54
1200 Tadic Groaja
De cijfers van Tadic zijn uitstekend. De foto's trouwens ook. © Pro Shots

Tadic speelde dit seizoen 1848 minuten eredivisie en wéér zijn de cijfers van de aanvoerder dikke prima te noemen. Ook tegen Groningen schreef hij maar weer eens een assist én een goal bij. Dit seizoen trof hij alweer twaalf keer doel en noteerde elf assists in zijn logboek.

Overigens hadden dat veel meer assists kunnen zijn, want lang niet elke panklare bal wordt door zijn collega’s over de doellijn gewerkt. Ook tegen Groningen was hier weer sprake van, want hoe kon Davy Klaassen die afgemeten voorzet nou toch tegen Sergio Padt aanschieten? En zo zagen we in wel meer duels hoe het op dat gebied misging, waardoor Tadic 'beroofd' werd van een assist.

Toch gaf Tadic tegen Groningen er weer eentje hoor. We willen daarbij het voorbereidende werk van Klaassen en David Neres niet onbenoemd laten. Uiteindelijk had Tadic echter de bal aan de voet, behield het overzicht en stelde Gravenberch in staat om de belangrijke en vooral snelle openingstreffer te maken. Je kunt het stugge Groningen maar beter snel kraken.

Richting het einde van het duel bleek dat je Tadic ook prima kunt uitnodigen voor een potje latjetrap. Snoeihard schoot de Serviër de bal vanaf de stip op de lat om het daarna – na interventie van de VAR – nogmaals te mogen proberen. Dit keer dook Padt niet eens, waardoor een geruststellende 3-1-eindstand op het bord stond.

De foto’s hieronder zijn van Pro Shots. Als je klaar bent met plaatjes kijken, wil je dan een stem uitbrengen op jouw Ajacied van de Wedstrijd? Vinden we leuk!

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €5,-* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >