Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Sulejmani heeft veel zin in terugkeer naar Johan Cruijff Arena

Miralem Sulejmani, 32 inmiddels alweer, heeft veel zin in donderdagavond. Heel veel zin zelfs. Spelen tegen zijn oude club Ajax en tegen landgenoot Dusan Tadic. Natuurlijk is dat gaaf!

10 maart 2021 - 09:31
Sulejmani 1200
We zijn best benieuwd naar Sulejmani hoor! © Pro Shots

De aanvaller kent de Johan Cruijff Arena op zijn duimpje. Hij zag immers niet alleen het veld, de spelerstunnel en de kleedkamer, hij moest ook voor straf traplopen op de tribunes. Het was destijds een manier om hem te prikkelen. Tenminste, dat was de gedachte die trainer Martin Jol er destijds bij had. Het was vooral pijnlijk.

Zijn Ajaxtijd was er eentje met pieken en dalen. De grote belofte loste hij nooit helemaal in, maar wie beelden op YouTube terugkijkt… We deden dat eens en dan is het soms ook genieten van de kunststukjes die hij bij vlagen uithaalde. We zijn de oud-Ajacied een tikje uit het oog geraakt, maar vinden het net zo goed leuk hem weer in Amsterdam te zien.

“Het is een speciale wedstrijd voor mij. Sinds de loting heb ik veel zin in de wedstrijden en ook om terug te keren in de Johan Cruijff Arena,” stelt Sulejmani tegenover Ajax TV. “Het worden twee moeilijke wedstrijden, maar we zijn heel gemotiveerd en willen in de Arena ons beste voetbal spelen.”

De Serviër hoorde van zijn zus dat de loting Young Boys aan Ajax had gekoppeld. De ogen begonnen direct te stralen. “Ik hoopte er altijd al op om mijn oude clubs tegen te komen. Toen we nog in het vliegtuig terug uit Leverkusen zaten, kreeg ik de eerste informatie van mijn zus. Toen we waren geland, vertelde zij mij dat we Ajax hadden geloot.”

Terug in Amsterdam komt hij een voor hem bekende landgenoot tegen. Captain Tadic. Die ontmoeting is er eentje waar Sulejmani ook ontzettend naar uitkijkt. “We groeiden samen op en speelden samen in het nationale team. Ik heb veel zin om hem en mijn oude teamgenoten weer te zien.”

Eén van hen is Davy Klaassen, destijds nog een jong guppie, maar inmiddels één van de belangrijke en ervaren krachten van Ajax 1. Sulejemani is alweer sinds 2015 profvoetballer in Bern. Bij Young Boys, de club die soeverein aan de leiding gaat in de Zwitserse Super League.

Ajax en Young Boys trappen donderdagavond af om stipt 18.55 uur.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >