Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Klaassen: ‘Sulejmani had toentertijd ook oog voor jonge jongens als ik’

We strepen de dagen op de overvolle voetbalkalender af en zien dat donderdag de heenwedstrijd tegen het Zwitserse Young Boys op het programma staat. De bal wordt stipt om 18.55 uur aan het rollen gebracht in de Johan Cruijff Arena en Davy Klaassen blikt vooruit.

10 maart 2021 - 08:58
Sulejmani Klaassen 1200
Klaassen was nog een jong guppie toen Sulejmani bij Ajax speelde. © Pro Shots

Een snel gestelde vraag is zoals altijd wat Klaassen precies weet van de komende tegenstander. Nou ja, niet veel, zo blijkt uit zijn woorden bij het eigen clubkanaal. “Ik wist dat ze op kunstgras spelen en dat Sulejmani er speelt, maar voor de rest niets.”

Is dat erg? Welnee, de technische staf zorgt er richting donderdag echt wel voor dat Klaassen en zijn collega’s precies weten wat er gevraagd wordt tegen de onbetwiste koploper van de Zwitserse Super League. Young Boys gaat met 53 punten aan de leiding, nummer twee, FC Servette, volgt met 34 puntjes.

Dat verschil is dus groot. De aanwezigheid van Miralem Sulejmani springt bij veel Ajacieden dus vooral in het oog. Klaassen maakte de inmiddels 32-jarige aanvaller nog mee, toen hij zelf nog een jong guppie was. Een talent.

Sulejmani was indertijd basisspeler onder trainer Frank de Boer, toen Klaassen debuteerde in Ajax 1. “Hij is een heel fijne gozer die toentertijd ook oog had voor de jonge jongens. Buiten het feit dat hij goed kan voetballen, was dat mooi aan hem.”

Veel mensen denken wellicht dat Sulejmani aan het clubhoppen sloeg na Ajax, maar dat is echt niet waar. Hij vertrok vanuit Amsterdam naar Benfica, maar zijn verblijf in Portugal was geen groot succes. In 2015 streek hij neer in Bern, bij Young Boys. En daar zit hij dus nog steeds.

Klaassen volgde zo zijn eigen pad en keerde na een afwezigheid van drie seizoenen terug bij Ajax. En die keuze maakt de Ajacied nog altijd blij. Als speler, als sporter, maar vooral ook als mens. “Het is fijn dat ik weer om de prijzen speel en veel win. Dat helpt voor je gemoedstoestand. Ik voel mij goed en het spel dat we spelen past bij mij.”

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >