Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Leermomentje: Rensch gewisseld vlak voor aftrap van tweede helft...

Er gebeurde iets opzienbarends tijdens de topper tegen PSV (1-1). En nee, we doelen niet op een warm hart of aangestampte penaltystip, maar een opzienbarende wissel vlak voor de aftrap van de tweede helft. Devyne Rensch wilde binnen de lijnen stappen... om vervolgens gewisseld te worden.

01 maart 2021 - 14:25
Renschwisselpsvcar
Rensch hield zich stukken beter staande dan deze foto doet vermoeden, hoor. © Pro Shots

Het was een grappig moment, maar het leverde ook de nodige vraagtekens op. Waarom kwam Rensch uit de spelerstunnel om vervolgens rechtsomkeert te moeten maken en hoezo kwam Perr Schuurs hem aflossen in de verdediging van Ajax?

Nou, Erik ten Hag wilde wel eventjes uitleggen hoe en wat. Want het kwam een beetje stom over. Het komt erop neer dat de trainer beschikte over een scherp oog, plus een leermomentje voor de rechtsback van de eerste helft.

“Vlak voordat we terug naar het veld gingen, vroeg ik aan Devyne: is er iets aan de hand? Ik vond hem niet natuurlijk bewegen. Hij antwoordde wat last te hebben van zijn hamstring. Ik zag daarna dat de tegenstander nog niet op het veld stond en besloot snel een wissel door te voeren,” helderde Ten Hag op.

“Ik wisselde direct zodat we geen wisselmoment kwijtraakten. Dit is een leermoment voor Devyne: je kunt beter zeggen dat je last hebt als je de kleedkamer ingaat. En niet als je die weer verlaat. Dit zegt veel over hem: hij is een winnaar, hij wil door, acteren op dit podium.”

Toch zorgde de opmerking van de achttienjarige verdediger voor code rood bij Ten Hag, die dus à la minute besloot in te grijpen. “Devyne wilde niet opgeven en dat was prachtig om te zien, maar ik moest hem beschermen. En de ploeg. Ik moet er niet aan denken om hem langere tijd kwijt te zijn.”

Rensch werd dus afgelost door Schuurs, die centraal achterin kwam te staan terwijl Jurriën Timber uitweek naar de rechterflank. Over Schuurs krijgen we de laatste tijd regelmaat vragen: wat voor 'aanvoerdersband' heeft hij om?

We spotten die band sinds hij bij FC Groningen-uit (1-0) ontbrak met een schouderblessure, dus het sterke vermoeden is dat die brace voor bescherming zorgt.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >