Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Klaassen geniet als supporters met fakkels spelersbus uitzwaaien

Het is nog veel te vroeg om over de finale te praten. Davy Klaassen was dan ook niet echt geneigd om in zijn geheugen te graven om vergelijkingen te trekken met het voorjaar van 2017, maar vraag hem naar acties van supporters en de Ajacied ontdooit alsnog.

10 maart 2021 - 13:19
Klaassenvuurwerkcar
Dichterbij komen de supporters dit seizoen helaas niet. © De Brouwer

Het is net het KNVB-bekertoernooi: hoe verder je komt in de Europa League, des te leuker het wordt. Althans, hoe meer het begint te kriebelen. Echt leuk wordt het pas weer al we een massale pogo kunnen uitvoeren op de tribunes.

Helaas voelt dat nog ver weg. Erg ver weg. De meest fanatieke Ajacieden zoeken dan ook andere manieren om toch een connectie te vormen met de spelers die voor de resultaten moeten zorgen.

Het is al diverse keren gebeurd dat de spelersbus voor het ritje van stad naar stadion wordt uitgezwaaid met gezang en vuurwerk. Het kind van de club geniet van zulke acties. “Het is gewoon vet als je ziet dat supporters met fakkels naar de bus komen rennen,” deelt Klaassen met Ajax Life.

“Ik zou liegen als ik zeg dat het ons niets doet. Natuurlijk vinden we dat mooi! Het is zonde dat we zonder supporters moeten spelen, ik had deze wedstrijden graag in een vol stadion gespeeld, maar nu voel je toch extra dat er een belangrijke wedstrijd aankomt.”

Het uitzwaaien is een welkome oppepper voordat de Ajacieden zich melden in een desolate Johan Cruijff Arena, waar door de Uefa voor de vorm wel wat aankleding is opgehangen om toch nog een beetje Champions League-sferen of zoals nu Europa League-uitstraling voor elkaar te boksen.

Klaassen tot besluit: “Het blijft mooi en speciaal dat mensen klaarstaan met fakkels als wij naar het stadion rijden.”

We zijn benieuwd of er donderdag een nieuw rondje uitzwaaien staat gepland.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >