Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Fladderende Rensch drijft tegenstander tot waanzin: ‘Stop eens met rennen!’

Hij dook overal op. Rechtsbuiten, rechtshalf, randje zestien, in de zestien… We hebben het over Devyne Rensch. De verdediger stond op papier als rechtsback opgesteld tegen ADO Den Haag (5-0), maar die plek zag hij amper. Gevolg? Zijn eerste eredivisietreffer en twee puntgave assists.

22 maart 2021 - 05:01
Rensch 1200 Ajaado
We moeten Rensch nog maar eens vragen voor wie dit hartje is. © Pro Shots

Als Ajax de bal niet had, dan zakte Rensch heus wel terug, maar het punt was dat juist Ajax de bal had. De bezoekers zakte als een plumpudding in en de jonge Rensch had een zee aan ruimte voor zich. Dat voelde wel lekker voor de jonge Ajacied, die persoonlijk een topavond beleefde en stelde dat hij zijn beste duel tot dusver had afgeleverd.

“Met een goal en twee assists kan mijn avond niet beter. Vooral de eerste helft ging lekker,” zo stond een glunderende Rensch ESPN te woord. “ADO zakte al in vanaf minuut één. Ik zag best veel ruimtes tussen de linies, zeker tussen hun linksback en hun linker centrale verdediger. Ik heb er gewoon gebruik van gemaakt.”

Rensch kon werkelijk doen en laten wat hij wilde tegen de zwakke Hagenezen. ADO-speler Vicente Besuijen werd zelfs helemaal kierewiet van al dat gedraaf van Rensch.

“Het was lastig voor hem. Hij zei ook tegen me: stop eens met rennen, haha! Maar ja, dat is hoe ik speel. Dat was al zo in de jeugd. Hij was er klaar mee. ADO had het lastig. Er was veel ruimte aan mijn kant en daar maakte ik samen met David Neres goed gebruik van.”

Rensch mag zich na het duel met ADO de jongste Ajaxspeler ooit noemen die één goal en twee assists maakt in een wedstrijd. Toen hij door de verslaggever met dat feitje werd geconfronteerd, begon hij ietwat verlegen te stamelen. “Zó… Eh… Ja, het is nu dat je het zegt… Dat wist ik zelf niet, maar het is goed om te horen. Ik ben nog heel jong en moet hard blijven werken.”

In een eerder interview op het eigen clubkanaal liet Rensch kortgeleden nog weten graag te willen scoren. Dat doel heeft hij gehaald, dus het is tijd voor nieuwe doelen. “Die eerste goal voelt lekker. Een ontlading voor mij en voor het team. Ik was er al een tijdje naar op zoek. Ik moest er even op wachten, want het was al een aantal keer nét niet. De assists waren ook fijn, al werden ze ook goed afgemaakt. Nu wil ik meer!”

Rensch viel afgelopen week nog af voor de selectie van Jong Oranje en kan dus even bijtanken. Dat is voor Ajax en hemzelf misschien niet eens zo vervelend, want de laatste weken gaat het allemaal keihard voor Rensch. Heel even de luwte in! De verdediger zat dan ook niet in de piepzak en sprak verstandige taal. “Ik ben niet teleurgesteld, hoor. Dit motiveert mij nog harder te werken om bij Jong Oranje te komen.”

Het voetballeven van Rensch nam de laatste periode een ontzettende vlucht, maar dat is niet iets waar de tiener continu bij stil staat. Wel merkt hij dat hij een flink stapje extra moet zetten. Sowieso fysiek én zeker in de bovenkamer. “In de jeugd kon je nog even twee tellen nadenken. Nu niet meer. Die switch moest ik wel even maken, maar daar ben ik hard mee bezig.”

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >