Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Klasbak Blind laat zich niet verleiden tot kampioensuitspraken

Was ADO Den Haag ontstellend zwak tegen Ajax? Zeker, maar dat neemt niet weg dat Daley Blind een geweldige partij op de mat legde. Hij verzond 145 passes, waarvan 91 procent op de plek van bestemming aankwam. Het hoogste aantal voor elke speler in de eredivisie, sinds 2014.

22 maart 2021 - 05:20
Blind AJAADO 1200
Blind geniet: 'Iedereen wil aan de bal komen.' © Pro Shots

Blind is aan de bal een genot om te zien. Hij bezit de gave om dingen makkelijk te laten lijken. Het ziet er eenvoudig uit wat hij doet, maar dat is het natuurlijk helemaal niet. Hij kan gewoon ontzettend goed voetballen en ADO liet het allemaal ook een soort van weerloos toe. Dat roept de vraag op of zo’n wedstrijd voor Blind junior nog wel leuk is.

Blind antwoordde bij ESPN instemmend op die vraag. “Tuurlijk, als je wint is het altijd leuk. We kregen de ruimte om lekker te voetballen, al moet ik zeggen dat we dat ook zelf afdwongen. Als je ziet hoe veel roulatie we tijdens de eerste helft hadden in het positiespel… We waren ook goed aan de bal. Dat was voor ADO heel lastig te verdedigen. Ik denk dat we het heel goed hebben gedaan en dat we echt op zoek gingen naar doelpunten. We creëerden ook genoeg.”

De wederom als middenveld opererende Blind wilde niet zo ver gaan het duel met ADO af te doen als trainingspartijtje. “Nee, eigenlijk niet. Ik denk dat je wel kon zien dat we tot het einde doorgingen. We bleven de aanval zoeken, terwijl we het verdedigend goed bleven organiseren. ADO is niet één keer gevaarlijk geweest.”

Blind kan er wel van genieten en zag hoe hij en zijn mede-controleur Ryan Gravenberch plots de twee Ajacieden waren die achterin stonden. De hele verdedigingslinie stond voor ze. Blind moet erom lachen.

“We hebben genoeg spelers die op veel posities uit de voeten kunnen en waarbij de techniek goed is. Iedereen wil inschuiven en graag aan de bal komen. Als de veldbezetting maar in orde blijft, dat maken de poppetjes niet uit. Dat is voor tegenstanders lastig te bespelen, dat kon je de laatste weken al merken.”

Ajax sloot het eredivisieweekeinde af met elf punten voorsprong op PSV en AZ, terwijl het nog een inhaalduel met FC Utrecht tegoed heeft. Kampioensschaal 35 kan al wel naar Amsterdam, toch Daley?

“Ik zal het nooit hardop zeggen, maar we hebben grote en goede stappen gezet richting het kampioenschap. Er moet veel geks gebeuren, maar ik laat me echt niet verleiden tot grote uitspraken, haha!”

Of zoals zijn collega Davy Klaassen een week eerder ook al zei: “We hebben nog niks.”

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >