Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax Vrouwen ziet PSV verder uitlopen na nederlaag in Eindhoven

Nadat de koppositie eerder al uit handen werd gegeven door Ajax Vrouwen, zien ze de concurrent nu ook nog eens verder uitlopen. In een direct duel om de eerste plek hadden de Amsterdames goede zaken kunnen doen, maar in plaats daarvan werd het gat met PSV juist vergroot (2-1).

17 maart 2021 - 21:46
Psvvajav800
Ook Kop kon een verliespartij niet voorkomen. © Pro Shots

Het was in de openingsfase vooral aftasten. Er werd door beide ploegen voorzichtig en geduldig gevoetbald. Veel grote kansen waren er niet, maar de kans die PSV kreeg, had eigenlijk gelijk raak moeten zijn. Vraag ons niet hoe, maar Joëlle Smits kreeg het voor elkaar om de bal over een leeg doel te koppen. 

Het bleek uiteindelijk uitstel van executie, want vlak voor rust kwam de thuisploeg alsnog op voorsprong. En echt onverdiend konden we het helaas niet noemen… De verdediging van Ajax Vrouwen werd weggetikt, waarna Romée Leuchter als eindstation van de aanval de bal in de verre hoek tikte. 

Diezelfde Leuchter deed Ajax Vrouwen na de thee wederom pijn, terwijl de Ajaxdefensie zich opnieuw te makkelijk liet aftroeven. Nu was het Lisa Doorn die aan verkeerde kant stond te verdedigen, waardoor Leuchter zo bij haar weg kon draaien en haar tweede treffer van de avond kon binnenschuiven.

Ajax Vrouwen probeerde nog wel wat aan de 2-0-achterstand te doen, maar afgezien van wat speldenprikjes wisten de Amsterdames het geen enkel moment meer écht spannend te maken. Een slotoffensiefje zorgde nog wel voor de aansluitingstreffer via Marjolijn van den Bighelaar, maar PSV stapte uiteindelijk als winnaar van het veld. 

En dus groeit het gat met koploper PSV van drie naar vijf punten. Ajax Vrouwen vindt zichzelf nu terug op de derde plek, met één puntje achterstand op FC Twente. De ploeg van Danny Schenkel zal de komende weken echt uit een ander vaatje moeten tappen, om te beginnen tegen Excelsior zondag.

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >