Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax Vrouwen weet weer wat winnen is na zege op Excelsior

Het is Ajax Vrouwen voor het eerst in vier wedstrijden weer gelukt om te winnen. Op bezoek bij Excelsior zegevierde de ploeg van Danny Schenkel met 1-4. En er was meer goed nieuws, want concurrent PSV liet tegelijkertijd punten liggen.

21 maart 2021 - 14:07
Excajav800
Van den Bighelaar faalde niet vanaf elf meter. © Pro Shots

Excelsior wilde het verdedigend vooral compact houden en er via de counter uitkomen. Het resulteerde in een eerste helft waarin vooral Ajax Vrouwen de bal had, terwijl er werd gezocht naar een gaatje in de Rotterdamse defensie. Stefanie van der Gragt was het dichtst bij de openingstreffer, maar haar kopbal ging via de lat over.

Ondanks dat Ajax Vrouwen na de thee wel wat kansjes kreeg, had het een penalty nodig om op voorsprong te komen. Isa Kagenaar haalde de doorgebroken Victoria Pelova vanachter neer en dus ging de bal terecht op de stip. Marjolijn Van den Bighelaar faalde vervolgens niet vanaf elf meter.

De score werd niet veel later door Chasity Grant verdubbeld. Soraya Verhoeve slingerde de bal het zestienmetergebied in, waarna Grant hard raak kopte. Julia Ibes maakte namens Excelsior nog wel de aansluitingstreffer, maar Eshly Bakker gooide de wedstrijd uiteindelijk met twee treffers in het slot: 1-4.

Ajax Vrouwen staat na de zege in Kralingen nog altijd op de derde plek, maar loopt wel twee punten in op koploper PSV. De Eindhovenaren speelden gelijk op bezoek bij ADO Den Haag (1-1). Zondag 28 maart is ADO de tegenstander van Ajax Vrouwen, voor de laatste wedstrijd in de reguliere competitie.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >